Hlavní obsah

ČR - Maďarsko 64:0Čeští ragbisté vysoko porazili Maďarsko, Kučera položil čtyři pětky

Praha

Po jarním sestupu rozehráli čeští ragbisté třetí divizi mistrovství Evropy jasným vítězstvím nad Maďarskem 64:0. Cestu k výhře na hřišti Tatry Smíchov odstartoval pětkou již po 35 sekundách Martin Cimprich. Nejúspěšnějším hráčem domácího týmu byl Jan Kučera, který položil čtyři pětky.

Foto: rugbyunion.cz

Česká ragbyová reprezentace (v bílém), ilustrační foto.

Článek

"Tolik pětek jsem ještě nikdy nedal, ani když jsem hrál za dorost," řekl říčanský útočník. "Trochu nás k té naší bojovnosti, s kterou jsme do zápasu vlítli, navnadily zápasy z mistrovství světa, které jsme dosud viděli. K vidění je tam ragby, které je pro nás zatím hodně vzdálené. Obdivoval jsem například skvělou hru v obraně hráčů Fidži a i přes tyto dovednosti tito borci prohráli s Austrálií," uved Kučera pro magazín České ragby.

Čeští reprezentanti stihli před utkání s Maďarskem jen čtyři společné tréninky. "Řekli jsme si, že musíme hrát útočnou hru. Soupeře jsme znali ze zápasu, který se hrál před dvěma lety v kvalifikaci o postup na MS a tehdy hráli Maďaři hodně agresivně. I když jsme vyhráli, nebylo to vůbec snadné vítězství. Proto pro mě je tak vysoké vítězství s deseti položenými pětkami velkým překvapením," řekl trenér Pavel Pala.

Dalším soupeřem českých ragbistů v konferenci I sever bude 19. října Lucembursko.

Utkání III. divize mistrovství Evropy v ragby - konference I sever:
ČR - Maďarsko 64:0 (31:0)
Body: Kučera 20, Pantůček 15, Berounský 10, Cimprich 9, Hutník a Šimák po 5. Pětky: 10:0. Diváci: 600.

Reklama

Související témata: