Hlavní obsah

Bravo! Mistr světa Krpálek vybojoval bronz. Prohrál jen s legendou

Aktualizováno

Mistr světa Lukáš Krpálek pokračuje ve výborných výkonech. Český judista získal v nejtěžší váhové kategorii bronz na grandslamu v Brazílii. Na prvním turnaji po srpnovém triumfu na mistrovství světa prohrál jen v semifinále s francouzskou legendou Teddym Rinerem. Zápas o bronz se světovou devatenáctkou Jakivem Chammovem vyhrál po necelých dvou minutách na ipon.

Foto: Sport.cz

Judista Lukáš Krpálek

Článek

Nejlepší český judista dnes první dva zápasy ukončil před časovým limitem. Venezuelan Pedro Pineda nasbíral tři napomínání za propagační útoky, což přineslo českému favoritovi výhru 47 sekund před koncem základní doby. Zhruba stejně dlouho trval Krpálkův zápas s domácím Juscelinem Juniorem, kterého přemohl na zemi.

Zatímco v Montrealu Krpálek podlehl dvojnásobnému olympijskému vítězi Rinerovi až v prodloužení, tentokrát pro něj zápas skončil předčasně. Riner ho při vzájemném přetahování vytlačil z tatami, za což český reprezentant dostal čtyři sekundy před limitem třetí napomenutí a nesměl pokračovat.

"Možná to pro mě bude nakonec dobře. Donutí mě to víc pracovat, abych ho porazil příště. Třeba na mistrovství Evropy v Praze příští rok nebo na olympiádě," komentoval na svazovém facebooku porážku s francouzským velikánem.

Vzhledem k tréninkovému manku po světovém šampionátu Krpálek před duelem o bronz nehýřil sebevědomím. "Je to dneska utrápený," připustil. Proti Chammovi přinesla Krpálkovi úspěch jeho nejsilnější zbraň, boj na zemi. Tam Ukrajince zhruba v polovině zápasu udolal. Ke třem bronzovým medailím z letošních turnajů Grand Prix tak přidal první grandslamovou.

Desetinásobný světový šampion Riner, který na MS v Tokiu nestartoval, pak celý turnaj vyhrál. Finále s domácím Davidem Mourou ukončil povedeným chvatem už po 20 sekundách.

V dnešním programu se představil ještě David Klammert v kategorii do 90 kilogramů. Ten vypadl hned ve druhém kole, když ve svém úvodním zápase podlehl Švédu Marcusi Nymanovi.

Reklama

Související témata: