Hlavní obsah

Mistrovství Evropy ve skateboardingu v Rusku (street)

Foto: Red Bull

Skateboardista Maxim Habanec v akci.

Článek

Skateboardista Habanec skončil pátý na mistrovství Evropy

Nižnij Novgorod (Rusko) 12. října (ČTK) - Skateboardista Maxim Habanec obsadil páté místo na mistrovství Evropy v Nižním Novgorodu. Další čeští závodníci na prvním oficiálním šampionátu kontinentu v disciplíně street skončili v semifinále nebo v kvalifikaci.

Habanec zvládl semifinálovou jízdu a postoupil do osmičlenného finále, kde nestačil na čtveřici skateboardistů. Zlato v Rusku vybojoval Francouz Vincent Milou.

"Semifinále mi vyšlo naprosto podle představ, dnes jsem, bohužel, nedokázal zopakovat první dvě jízdy, ale vše se mi podařilo zachránit v trikové sekci. Kdyby se mi povedlo získat více bodů z jízd, mohlo být umístění lepší, ale s výsledkem jsem spokojený a beru to jako největší úspěch letošního roku," uvedl v tiskové zprávě Habanec, který zůstává ve hře o účast na olympijských hrách v Tokiu v příštím roce. Tam bude mít skateboarding premiéru.

Druhý nejlepší český závodník Martin Pek celkově skončil šestnáctý, reprezentační nováček Štěpán Bareš bral 25. místo, Jan Navrátil dojel dvaatřicátý a Tomáš Vintr, který neprošel kvalifikací, obsadil 39. pozici. Nejlepší ženou ME byla Nizozemka Keet Oldenbeuvingová.

Mistrovství Evropy ve skateboardingu v Rusku (street):
Muži:
1. Milou (Fr.)
2. Cruysberghs (Belg.)
3. Ojanen (Fin.)
4. Macaré (Niz.)
5. Habanec (ČR)
...16. Pek (ČR)
25. Bareš (ČR)
32. Navrátil (ČR)
39. Vintr (ČR)
Ženy:
1. Oldenbeuvingová (Niz.)
2. Bruggemanová (Belg.)
3. Zwetslootová (Niz.)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.