Hlavní obsah

Snowboardista Novotný skončil šestý v kanadském Cypress

CYPRESS

Snowboardista Michal Novotný obsadil šesté místo v dalším závodu Světového poháru ve snowboardcrossu v kanadském Cypress. Dosáhl tak druhého nejlepšího výsledku v sezóně, navíc na tratích, kde se pojede příští rok olympijský závod. V pořadí disciplíny se posunul na průběžnou sedmou příčku. Z prvenství se radoval Rakušan Markus Schairer.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Snowboardista Michal Novotný.

Článek

"Jsem vcelku spokojený, není to špatný výsledek," komentoval závod v rozhovoru pro ČTK Novotný, který v kvalifikaci skončil jedenáctý. V semifinále pak při dramatické jízdě upadl po skoku z druhého místa i s ostatními. "Jeli jsme všichni takovej kotel, že jsem se rozsekali naráz," vykládal. Upadli tři jezdci najednou, čtvrtý snowboardcrossař neustál skok v pasáži dřív a skončil v síti.

"Jsem lehce potlučený, ale byla to docela legrace," vykládal Novotný. Vyletěl z trati a přestože okamžitě vstal, už se mezi postupující dvojici do finále nedokázal dostat. "Vstal jsem rychle, ale dva soupeři byli výš a rychleji se jim to rozjelo. Já byl nejdál od tratě," komentoval dramatickou situaci snowboardista.

Pochvaloval si olympijské prostředí i organizaci závodů. "Je to tady nádherné, z jedné strany kopce a výhled na jezero, z druhé strany pohled na Vancouver," popisoval. "A trať byla asi nejlepší, co jsme letos jeli," glosoval trasu se čtrnácti skoky a velkými plynulými zatáčkami. "Dá se tady hodně předjíždět," všiml si. Olympijská trať, kde bude Novotný obhajovat 13. místo z Turína, by měla být velmi podobná té ze Světového poháru.

Snowboardcross Světového poháru v Cypress:
Muži:
1. Schairer (Rak.), 2. Robertson (Kan.), 3. Wescott (USA), ...6. Novotný, 41. Hejník (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 5 závodech): 1. Schairer 3160, 2. Wescott 2170, 3. Robertson (Kan.) 1960, ...7. Novotný 1540, 52. Heiník 84,9, 53. Bakeš 80, 69. Novák 31, 82. Havlík (všichni ČR) 13,4.
Ženy:
1. Jacobellisová (USA), 2. Nobsová (Švýc.), 3. Olafssenová (Nor.).
Průběžné pořadí SP (po 5 závodech): 1. Jacobellisová 3890, 2. Freiová (Švýc.) 3050, 3. Olafssenová 2430, ...30. K. Koukalová (ČR) 280.

Reklama