Hlavní obsah

Amatéři vás zbijí, varuje Tyson profesionální boxery před OH

Jeden z nejlepších boxerů historie Mike Tyson považuje účast profesionálů na olympijských hrách v Riu de Janeiro za nesmysl. Podle bývalého mistra světa v těžké váze budou mít profesionálové problémy s rychlostí amatérů a délkou zápasů.

Mike Tyson v ČíněVideo: Reuters

 
Článek

Amatérská boxerská asociace (AIBA) se letos rozhodla pro revoluční krok a umožní poprvé start pod pěti kruhy profesionálům. Je však otázkou, zda budou v Riu startovat skutečné hvězdy profesionálního ringu. A pokud ano, Tyson většině z nich nepředvídá velké úspěchy.

"Je to absurdní a bláznivé. Někteří profesionálové dostanou od amatérů nakládačku. K tomu určitě dojde, tomu věřím," řekl devětačtyřicetiletý Tyson v Číně, kde se účastní kongresu boxerské organizace IBF.

Slavný Američan získal jako amatér zlaté medaile na juniorských olympiádách v letech 1981 a 1982. "Pokud ti amatéři budou podobní těm, s nimiž jsem boxoval v osmdesátých letech, tak některé šampiony porazí. Tihle kluci jsou na tři čtyři kola hodně rychlí, na což nejsou profíci zvyklí," řekl Tyson, jenž byl nejmladším mistrem světa v těžké váze organizací WBC, WBA a IBF.

Reklama

Související témata: