Hlavní obsah

Hvězdy stolního tenisu u mini stolů. Bude to legrace, zvou do Ostravy Korbel s Vacenovskou

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Milovníci stolního tenisu se mají nač těšit. A kdo se u jeho hraní navíc rád směje, ten se může těšit dvojnásob. Česká asociace stolního tenisu připravila pro hráče a fanoušky unikátní projekt - Světový festival v minipingpongu, který se uskuteční od 6. do 8. dubna 2017 v Trojhalí v Ostravě.

Iveta Vacenovská zve na ostravskou akciVideo: Jiří Tomaškovič, Právo

 
Článek
Fotogalerie

Hrát se bude na osminásobné zmenšenině klasického pingpongového stolu a během tří dnů se za mini stoly představí jak profesionálové, tak naprostí amatéři. „Přijít může prostě každý a může se těšit, že si při troše štěstí zahraje proti nejlepším stolním tenistům, včetně Petra Korbela či Ivety Vacenovské. Chceme přiblížit stolní tenis veřejnosti v trochu zábavnější formě," řekl místopředseda České asociace stolního tenisu Nikolas Endal.

Nápad uspořádat turnaj v malém stolním tenise se narodil v olympijských Fanzónách na Lipně či v Ostravě, kde byl o zábavu u stolů o velikosti 90x40 centimetrů obrovský zájem. „Na začátku všeho byla myšlenka na propagační akci při příležitosti světového dne stolního tenisu, který se v roce 2017 slaví 6. dubna. Vzhledem k mimořádnému úspěchu stolního tenisu v olympijských parcích jsme se rozhodli zorganizovat akci, kde budou hlavní roli hrát právě tyto mini stoly," dodal Endal.

Stolů bude v ostravském Trojhalí stovka. „Světové šampionáty se hrají na padesáti stolech, stovka stolů na žádné akci ještě nebyla. Předpokládáme, že bude hrát nejméně tisícovka fanoušků stolního tenisu nejen z Česka," dodal Endal. Nejméně u jednoho z nich bude hrát i několikanásobná mistryně České republiky Iveta Vacenovská, která bude s Petrem Korbelem zároveň ambasadorem festivalu.

„Stůl je přibližně stejně velký jako školní lavice a každý z nás jako dítě ve škole pingpong zkoušel. Mnozí ho mají doma nebo třeba v kanceláři a hrají na něm každý den. My profesionálové sice máme třeba větší cit pro míček, ale ten rozdíl se na tom malém stole vymaže. Zkoušela jsem si to a je to opravdu náročné. Výsledky budou zajímavé a vůbec není jisté, zda vyhraje profesionál. Co naopak jisté je, je to, že to bude obrovská zábava," řekla česká olympionička.

„Turnaj vnímám jako skvělou propagaci našeho sportu, možnost vyzkoušet si tuhle variantu. Doufám, že tahle nová ostravská tradice přiláká další zájemce ke klasickému stolnímu tenisu," přidal se Petr Korbel. Registrace účastníků bude spuštěna přes webové stránky www.miniping-pong.cz na začátku února 2017.

Reklama

Související témata: