Hlavní obsah

Sáblíková před mistrovstvím světa: Ať se děje, co se děje, chci dojet do cíle

Hamar/Praha

Slib splnila a budík zahodila. Bylo to ale stejně zbytečné, neboť časový posun udělal své a Martina Sáblíková se po návratu z úspěšného světového šampionátu v Jižní Koreji sama od sebe probouzela už v pět ráno. Nyní už je ale vše v pořádku a česká ledová královna se chystá na letošní poslední bitvu o medaile.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Článek

V norském Hamaru se o nadcházejícím víkendu uskuteční mistrovství světa ve víceboji a na startu nebude chybět ani česká medailová naděje a obhájkyně titulu Martina Sáblíková. Ačkoli trojnásobnou olympijskou vítězku v posledních dnech opět trochu trápilo bolavé koleno, i přesto hodlá pro další úspěch udělat maximum. „Je to poslední velký závod sezóny, takže ať se děje, co se děje, chci dojet do cíle,“ prohlásila v telefonickém rozhovoru pro Sport.cz a Právo Sáblíková.

„Na závody se už moc těším, i když vím, že to bude hodně bolet. Halu v Hamaru mám ráda. Cítím se tady dobře, uvidíme ale, jak se mi povede v závodech,“ dodala s tím, že zlato nejspíš vybojuje letos suverénní Nizozemka Ireen Wüstová.

Porazí suverénku?

„Samozřejmě, že chci na světovém šampionátu uspět a chtěla bych i nějakou placku, avšak pokud Ireen neudělá nějakou chybu, bude nesmírně těžké ji porazit. Letos na ní nikdo nemá,“ vysvětlovala několikanásobná mistryně světa.

Jak sama devětadvacetiletá rychlobruslařka říká, pro letošek už má splněno. Na evropském šampionátu ve víceboji získala stříbro, na mistrovství světa na jednotlivých tratích v Jižní Koreji vybojovala zlato a stříbro a pojedenácté vyhrála celkově Světový pohár. I tak by ale ještě svou bohatou sbírku mohla v Hamaru rozšířit.

„Bude nás tak pět šest, které bychom měly o zbylé dvě medaile bojovat. Čtyřboj se ale jede ve dvou dnech, což je hodně náročné a s končící sezónou ubývají síly. O medaili se ale pokusím porvat.“

Po světovém šampionátu bude Martinu Sáblíkovou příští týden čekat ještě finále Světového poháru a poté bude moci odjet na vysněnou dovolenou. „Musím přiznat, že letos už toho mám plné kecky. Někdy cítím, že hlava už potřebuje pauzu. Jedu prakticky už druhou sezónu bez většího volna. Takže se těším, až si pořádně odpočinu,“ uzavřela majitelka pěti cenných kovů z olympijských her.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články