Hlavní obsah

Pan Neporazitelný si užil Velikonoce a nedal konkurenci šanci. Ve finále ale ztratil set

Praha

Osmnáct titulů mistra republiky nezískal jen tak náhodou. Když teď ovládl squashista Jan Koukal pražský turnaj, leckdo to bral jako normání věc. Ve finále porazil v repríze MČR Jakuba Solnického. V současně hraném ženském turnaji PSA stejně suverénně vyhrála nejvýše nasazená Amina Yousry z Egypta, 61.hráčka světového žebříčku.

Foto: squashpage.net

Squashista Jan Koukal opět vyhrál turnaj v Praze, mezi ženami se českým squashistkám nedařilo.

Článek

Koukal šel do turnaje jako obrovský favorit, ale dobře věděl, že při každém startu se na něj konkurence chystá. Tady byl hodně naladěný Jakub Solnický, který v semifinále přešel přes silného Martina Švece.

Ve finále toužil vzít Koukalovi aspoň set. V utkání o republikový titul totiž prohrál 0:3. A zápas byl nakonec docela vyrovnaný, Solnický však o něco více chyboval. Ve třetí sadě ale zabral a splnil si cíl ziskem setu. Zbytek utkání už ale jasně zvládl Koukal.a potvrdil na Arkádách dobrou formu v roce 2017.

V ženském finále PSA turnaje Puma Czech International Championship 2017 s dotací 5000 amerických dolarů vyhrála Amina Yousry z Egypta. Češkám se příliš nedařilo. Eva Feřteková dokázala jako jediná postoupit do 2..kola, kde i její cesta skončila. Čerstvá republiková šampiónka nedostala šanci od pozdějši finalistky Tinne Gilisové z Belgie, Tereza Svobodová skončila na raketě Egypťanky Farah Momenové. Největši nadějí českého squashe byla druhá.nasazená Anna Serme. Hned v prvním kole ji však vyřadila zkušená Lisa Aitkenová ze Skotska.

Reklama

Související témata: