Hlavní obsah

Salto i krásné ženy. Češi bojovali o nominaci na ME i k zápasu proti kubánskému baletu

Praha

Tvrdé bitvy, salto v ringu, ale i krásné ženy. Tak vypadala prověrka české boxerské reprezentace s výběrem Rakouska před ME. Češi vyhráli čtyři úvodní zápasy, rakouský tým dominoval v těžších vahách, což určilo výslednou remízu 8:8. „Je to spravedlivé. Všechny zápasy skončily na body, což potvrzuje, že to bylo vyrovnané a fanoušci mohli vidět parádní box," hodnotí Ladislav Kutil, šéf BC BigBoard Praha, který spolu s Českou boxerskou asociací utkání pořádal.

Foto: Radek Cihla

V ringu se během zápasu Česka s Rakouskem objevil i někdejší stříbrný olympionik Rudolf Kraj.

Článek
Fotogalerie

Šlo sice o přípravu, ale ve hře bylo hodně. Jednak nominace na ME, dobrý výkon ale mohl posunout daného rohovníka i do zápasu výběru Evropy proti Kubě. A to bude velký svátek. I proto si výhru užíval třeba účastník olympijských her Zdeněk Chládek po triumfu ve velterové váze, kde mu byl soupeřem úřadující mistr Rakouska Marcel Rumpler. „Galavečer jsem si užil, atmosféra byla skvělá a těším se na další mezistátní utkání před pražským publikem," smál se vítěz, který vítězství oslavil saltem přímo v ringu.

„Utkání bylo součástí tréninku na vrchol sezóny, kterým je mistrovství Evropy. Všichni kluci bojovali a zápasy byly až na výjimky vyrovnané. Někteří naši boxeři narazili na opravdu kvalitní soupeře. Alespoň jsme zjistili, na čem musíme zapracovat," okomentoval utkání Michal Soukup, který má přípravu reprezentace na ME na starosti.

„Naši byli lepší v první polovině utkání. Škoda, že se nepodařilo ve vyšších vahách sebrat jedno vítězství," litoval Svatopluk Žáček, prezident České boxerské asociace. Pochvaloval si pak skvělou atmosféru, v níž se boxovalo. „Utkání jsme pořádali společně s BigBoard Praha a věřím, že toto nebyla poslední akce české reprezentace tady v Praze. BC BigBoard totiž projevil zájem podpořit českou reprezentaci," dodal.

Ladislav Kutil, šéf pražského klubu, který se v minulé sezóně účastnil německé bundesligy, odtajnil plán pro zbytek sezóny a fanoušci se mají na co těšit. „Chceme v pražské Lucerně uspořádat boxerský galavečer výběru Evropy proti Kubě. Utkání s Rakouskem bylo zároveň i nominační na tento zápas. Vytipováváme si nejlepší evropské boxery, abychom sestavili silný tým, který bude schopen konkurovat kubánskému baletu," nechal se slyšet Kutil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články