Hlavní obsah

Bouřlivák Tyson vítá explozi v těžké váze, ale Joshuu varuje

Praha

Bravurní výkon, kterého si všiml a ocenil ho i bývalý nesmlouvavý šampión a bouřlivák Mike Tyson. Mlátička minulého století mezi šestnácti provazy vítá explozi v těžké váze, přesto zvedá prst a varuje, aby Anthony Joshua, který přemohl Vladimira Klička, zůstal pokorný. Pokud jde o případný střet s Tysonem Furym, zde má velký Tyson jasno, kontroverznímu Britovi nedává velkou šanci.

Bývalý boxer Mike Tyson.

Článek
Fotogalerie

Minulý víkend po několika letech spánku pár přesných ran probudilo těžkou váhu. Budíček zmáčkl Joshua, nadějný Brit, který v profesionálním ringu ještě nepoznal porážku. Nyní má bilanci 19:0, vše navíc před limitem.

Svoji sílu naposledy předvedl na několikaletém a neporaženém králi, který takto předal pomyslné žezlo. A to i přesto, že předtím padl s Furym. Kličko je zkrátka legenda a s Joshuou šlo o střet generací.

„Je snadné být arogantní, pokud vás nikdo nenaučí pokoře. Musíte mít kolem sebe lidi," cituje Tysona dailymail.co.uk, který přiznává, že Joshua je novou krví v těžké váze. Jeden zápas, který opět pohnul s boxem.

„Já šlápl vedle, on to může dokázat," vzpomíná na své eskapády padesátiletý boxer, který se v roce 1986 stal ve dvaceti letech nejmladším boxerem těžké váhy a získal najednou tituly organizací WBA, WBC a IBF.

Fury jako monstrum

„Joshua by mohl překonat rekord Rockyho Marciana (49:0). On je větší než neporažený Floyd Mayweather. Floyd je skvělý bojovník, ale když chcete vidět bitvu, chcete vidět Klička s Joshuou. On je zajímavý, když takto explodoval ve Wembley proti Kličkovi," řekl o sedmadvacetiletém boxerovi Tyson.

Američan věří, že hodně boxerů dokáže vydělat peníze, ale Joshua může být miliardářem. "Je silný, nabízí zábavu, vzrušení," všiml si Tyson.

Dojde v dalším klání na britský souboj Joshua vs. Fury? „Fury vystupuje jako monstrum, ale Joshua je oblíbený pro svoji rychlost, údery. Přesto si nemyslím, že by mohl Joshuu porazit, stejně jsem si ale nemyslel, že Fury může porazit Klička. Nikdy nevíte," dodal Tyson.

Reklama

Související témata: