Hlavní obsah

Mayweather a McGregor se potkali. Miliardové divadlo odstartovalo

Los Angeles/Praha

Show oficiálně odstartovala, poprvé se dva kohouti sešli na jednom místě, postavili se proti sobě. Jinak klasika - peprná prohlášení, chvástání. V Los Angeles se potkali neporažený boxer Floyd Mayweather, který se vrací ze sportovního důchodu. Proti němu hvězda MMA, zápasník UFC Conor McGregor. Oba se mají postavit do ringu 26. srpna v boxerském utkání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

První "tisková konference" před duelem Mayweather vs. McGregor pro 20 tisíc divákůVideo: sntv

 
Článek

„Bůh dokázal jedinou dokonalou věc, a to je můj boxerský rekord," řekl mimo jiné Američan, který v profesionální kariéře neprohrál ani jeden z 49 zápasů a vydělal stovky miliónů dolarů.

Zakulatit svoji bilanci chce proti Irovi, kterému boxerští odborníci nedávají velké naděje, ale ti dva a jejich štáby roztočili mediální a marketingové divadlo na plné obrátky. Veřejnost jejich duel zajímá, takže spokojenost vládne na obou stranách.

U obou bijců je známo, že se rádi předvádějí. Dokázal to i McGregor, který dorazil na tiskovou konferenci ve slušivém obleku, jen místo klasických proužků měl proužky složeny z nápisu F..k you. A to ve stovkách provedení.

Když Mayweather na pódiu začal předvádět nástin boxu, McGregor se neudržel a pronesl: "Zatancuj mi, chlapčce." Američan? Rád se chlubí svým bohatstvím, tak vytáhl šek - údajně na sto miliónů dolarů.

Dvacet tisíc fanoušků se v hale Staples Center bavilo, fotoaparáty a kamery v plné pohotovosti, baterie nabity. V takových chvílích nevíte, co se kdy stane. Prezident UFC Dana White raději hlídal, aby se do sebe ti dva nepustili, když se jejich tváře přiblížily na pár centimetrů.

Gesta, posměch, tvrdé výrazy, tohle představení mělo vše. Propracované, domyšlené, aby zaujalo. „Malé nohy, malé srdce, malá hlava. Ukončím to do čtvrtého kola. Pohyb, síla, zuřivost. Je tu souboj, kde jsou omezená pravidla. Pokud by to byla opravdová bitva, nedali bychom ani kolo. Jsem mladý a důvěryhodný člověk, který kvůli tomuhle tvrdě makal," prohlásil sebevědomě McGregor.

On přišel v obleku, soupeř ve sportovní soupravě. Za to se mu Ir posmíval. "Rozhazuje milióny, ale přijde v teplácích. Nemůže si dovolit oblek," rýpl si McGregor.

„Nejsem stejný bojovník, který tu byl přede deseti lety, pěti, dvěma roky, ale dostal jsem se do toho, abych tě porazil," reagoval Američan.

Pokud si myslíte, že tahle legrace byla poslední před zápasem, věřte, nebude. Oba se znovu potkají. Čeká je Toronto, New York, Londýn. Snad všechnu svoji energii nevyplýtvají při pózování a nechají si také něco na zápas. Bookmakeři mají jasno, Mayweather je jasným favoritem.

Jak si přesně rozdělí finance, není jasné, ale má jít o zápas, který se zapíše do historie. A tohle Mayweather umí. Když vyřídil v květnu 2015 Filipínce Mannyho Pacquiaa, šlo tehdy údajně o deset miliard korun.

Kdo podle vás 26.srpna vyhraje boxerský zápas?
Floyd Mayweather
51 %
Conor McGregor
49 %
Celkem hlasovalo 25458 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články