Hlavní obsah

O slavného Čecha je rvačka. Na noc ho reprezentantky nechávají raději na chodbě

Praha

Nebýt Petra Čecha, české lakrosové reprezentantky by probíhající světový šampionát sledovaly pouze online. Právě gólman Arsenalu totiž zachytil informaci o úspěšných Češkách, kterým však v cestě za snem brání nedostatek financí. „Přišlo by mi to strašně líto. Zavolal jsem svým spolupracovníkům ze Sport Investu a začali jsme hledat způsob, jak jim pomoct," řekl Čech. A povedlo se. Češky hrají na šampionátu a "svého" Petra Čecha mají stále u sebe.

Petr Čech v nové roli. Zkusil lakrosVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Jsem strašně rád, že jsem jim mohl pomoct a že se nakonec povedlo najít prostředky na cestu. Holky si to stoprocentně zaslouží," nechal se slyšet zkušený český gólman.

Na konci května se s kompletním českým týmem potkal osobně a vyzkoušel si náročný trénink. „Já už lakros trochu znal z televize. Koukal jsem na něj při turné v USA. Ale osobně jsem si ho vyzkoušel poprvé a hlavně jsem si nechtěl udělat ostudu," smál se po hodinové dřině český reprezentační rekordman.

V současné době je pětatřicetiletý gólman s Arsenalem na zápasovém výjezdu v Austrálii, v Anglii se již mezitím naplno rozhořely boje o světový lakrosový trůn. A Česky mezi 25 nejlepšími světovými týmy nechybí. Po vítězné premiéře s Čínou (30:1) podlehly ve druhém zápase Izraeli (8:16), v následujících dnech budou v rámci základní skupiny bojovat ještě s Nizozemskem a Belgií. A Petr Čech je u toho.

Na tréninku, v restauraci i na zápasech - pořád je s týmem

Tým lakrosových reprezentantek si totiž svého dobrodince a patrona přivezl do Anglie s sebou. Petr Čech v životní velikosti vyřezaný z kartonu doprovází tým na tréninky, do hotelové restaurace a své místo má na lavičce také během samotných zápasů.

„Ten nápad se zrodil hned, jak se nám Petr ozval s nabídkou pomoci. Při tréninku, který s námi absolvoval, jsme ho vyfotili a za několik dnů už byl s námi nepřetržitě. Holky se o něj pečlivě starají," hlásí manažerka týmu Dagmar Merrellová. „Na noc zůstává na chodbě, aby se o něj nestrhl souboj," usmívá se.

Brankářská jednička londýnského Arsenalu je i na dálku velkým fanouškem. „Výsledky sleduji na internetu a držím palce. Druhý zápas s Izraelem nedopadl podle představ, ale turnaj se pořád teprve rozjíždí. Věřím, že si holky přivezou domů krásné zážitky a velký sportovní úspěch."

Gólman fandí i z Austrálie

Svoji přítomnost na samotném turnaji jen vítá. „Když mi přišla od holek týmová fotka s mojí figurínou, až jsem se leknul. Opravdu to vypadá reálně. V každém případě jsem rád, že tam alespoň v této formě mohu být. Pokud bychom trénovali v Londýně, stoprocentně bych se přijel podívat osobně. Takhle jsem holt největším online fanouškem," uzavírá se smíchem Petr Čech.

Reklama