Hlavní obsah

Nejde to. Krpálek mistrovství světa odřekl

Praha

Zlepšení je výrazné, ale stav zraněného kotníku Lukáši Krpálkovi nedovolí, aby se příští týden postavil borcům vážícím i přes 150 kilogramů. Olympijský vítěz z Ria tak svůj premiérový světový šampionát v nejtěžší hmotnostní kategorii musí vynechat.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Judista Lukáš Krpálek nebude startovat na MS v Budapešti kvůli přetrženým vazům v kotníku. Olympijský vítěz z Ria de Janeiro sice zkoušel, zda by i tak nemohl zápasit, ale teď se rozhodl, že nebude riskovat zhoršení zranění a soustředí se na přípravu na olympijskou kvalifikaci.

Článek
Fotogalerie

Nešťastné došlápnutí při tréninku v Hranicích na Moravě mělo minulé pondělí drsné důsledky. Na jedné straně přetržený a na druhé natažený vaz v kotníku. Krpálek ještě živil slabou naději, ta už ale zhasla. „Kdyby byl šampionát o týden později, možná by se to dalo, i když s velkým rizikem, ale takhle ne," má jasno.

„Doktoři říkají, že takové zranění se běžně léči šest až sedm týdnů, a i když se to lepší každým dnem, nejsem ve stavu, kdy bych mohl nastoupit," přiznává Krpálek, jenž dochází k profesoru Kolářovi, absolvoval elektroléčbu i další rehabilitaci.

Mrzí ho, že se nemůže prát

Do Budapešti se přesto vypraví, bude sledovat své soupeře a fandit krajanům v ostatních váhových kategoriích. „Ale hrozně mě mrzí, že se nemůžu prát, Maďarsko mám hrozně rád. Je blízko, přijelo by spousta fanoušků, atmosféra by byla nádherná. Kdo ví, kdy zase bude šampionát tak blízko," povzdechl si šestadvacetiletý judista.

Sezóna pro něj ale definitivně nekončí, po úplném uzdravení se začne chystat na další turnaje. „Nejdřív bude třeba zase zapracovat na síle i vyšší hmotnosti. Ale ještě by tam letos nějaký start měl být, asi grandslamový turnaj v Tokiu nebo Abú Zabí," plánuje nejúspěšnější judista české historie.

Reklama

Související témata: