Hlavní obsah

Vysněné finále vzal Čechovi hurikán Irma. Z titulu mám radost, i když se nehrálo, přiznává

Florida/Praha

Těšil se na velké finále. Na největší zápasy, jaký měl kdy hrát. Martin Červenka se dostal s týmem Lynchburg Hillcats do finále čtvrté nejvyšší zámořské soutěže nazvané Carolina League. Jenže nakonec z vysněného zápasu nebylo nic. Kvůli hurikánu Irma, který řádil na Floridě, na finálovou sérii vůbec nedošlo. I tak se ale mohl radovat z titulu. „Moc nás mrzelo, že se nehrálo. Ale samozřejmě to chápeme. Soutěž má tak dva vítěze," hlásil Červenka, který je pod smlouvou v profesionálním týmu Cleveland Indians. A jako jediný Čech se dostal takhle vysoko v amerických baseballových soutěžích.

Foto: Foto: Jan Beneš

Český baseballista Martin Červenka

Článek

Finálou sérii by Červenkův tým sehrál proti Down East Wood Ducks, což je farma týmu MLB – Texas Rangers. V zámoří už podobnou situaci zažili. V roce 1999 za to mohl také hurikán. Jak český hráč prožíval současné řádění živlů?  „Přírodní katastrofa se mě netýká, byl jsem daleko od ní. Na finále jsem se ale těšil, celou sezónu kvůli tomu dřete a pak nemáte šanci sérii odehrát. I tak se ale z titulu raduji," nechal se slyšet Červenka, který je v Lynchburgu ve Virginii na pozici chytače a v letošní sezóně odpálil osm homerunů.

Červenka je v zámoří sedmým rokem a letos si zahrál čtvrtou nejvyšší ligu Class A-Advanced. O tom, zda poskočí zase o úroveň výš, rozhodnou jarní přípravy v rámci celého týmu Clevelandu Indians.

„Se svojí hrou jsem byl spokojený, ale vždy je co zlepšovat. Moc bych si přál, abych poskočil minimálně o jednu ligu výše. Mým snem je samozřejmě dostat se jako první Čech do MLB," prohlásil Červenka, který s týmem Lynchburg Hillcats zaznamenal v sezóně celkem 87 výher a 52 proher.„V play-off nám výborně zahráli nadhazovači, drželi náš tým pořád ve hře. Myslím, že jsme byli komplexně silný tým ve všem, jak v útoku, tak i v obraně," dodal odchovanec pražské Kotlářky. Týmu z hlavního města drží palce i na dálku ze zámoří. „Přeji si, aby Kotlářka letošní ročník extraligy vyhrála," neskrývá Červenka.

Reklama

Související témata: