Hlavní obsah

Kondici nabírá s trenérem na zádech. Podaří se hvězdnému tenistovi vrátit ještě letos na trůn?

Toronto/Praha

Je to už zase ten starý dobrý Novak Djokovič, jak ho známe. Dělá si legrácky a opět má ty nejvyšší cíle. Přitom na French Open po vypadnutí ve čtvrtfinále byl srbský tenista nevrlý a tvrdil, že zvažuje vynechání travnaté části sezóny. Pak ale své rozhodnutí změnil. Udělal dobře. Slavný Wimbledon vyhrál a už spřádá plány, jak se brzy vrátit na trůn.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Novak Djokovič.

Článek

I když Novaku Djokovičovi v žebříčku v současnosti patří až desáté místo a na vedoucího Rafaela Nadala ztrácí necelých šest tisíc bodů, věří, že by se brzy na trůn mohl vrátit. Loni kvůli problémům s loktem ukončil sezónu již po Wimbledonu, a tak nyní na rozdíl od hráčů před ním neobhajuje žádné body.

„Být světovou jedničkou je vždy mým cílem,“ uvedl Djokovič pro Sport Klub. „Tajně doufám, že bych se o to mohl pokusit ještě během této sezóny. Neobhajuji teď žádné body, a to mě povzbuzuje,“ vysvětloval jednatřicetiletý Srb, který tenistům v minulosti již dlouhou dobu mužskému tenisu kraloval. „Samozřejmě, že ale také záleží na mých soupeřích, jak budou hrát nyní na turnajích,“ dodal.

Djokovič bude o body bojovat tento týden v Torontu. Na turnaji se představil už v pondělí ve čtyřhře, kdy s Kevinem Andersonem bez nejmenších problémů zdolali mladičkou dvojici, Denis Shapovalov a Felix Auger-Aliassime. Djokovič se s Andersonem, kterého letos porazil ve finále Wimbledonu, domluvil na spolupráci krátce před akcí a začali si říkat duo Djokerson.

V úterý pak na třináctinásobného grandslamového vítěze čeká úvodní utkání ve dvouhře. Prvním soupeřem bude Hyeon Chung. Talentovaný Korejec letos Djokoviče už dokázal porazit, a to v osmifinále Australian Open. Srb by mu nyní porážku rád oplatil. Fyzičku by měl mít skvělou, neboť se na sociálních sítích pochlubil videem, jak nosí svého trenéra na zádech do schodů. „Takhle vypadá vztah trenér-hráč v reálu. Je lehký jako pírko,“ napsal vyhlášený srandista mezi tenisty Novak Djokovič.

Reklama

Související témata: