Hlavní obsah

Chačanov - Mannarino 6:2, 6:2Chačanov získal v Moskvě třetí titul, Tsitsipas a Edmund se radovali poprvé

Moskva
Aktualizováno

Tenista Karen Chačanov získal před domácím publikem v Moskvě třetí titul v kariéře. Třetí nasazený Rus ve finále porazil 6:2, 6:2 Francouze Adriana Mannarina, který tak ani na šestý pokus premiérovou trofej na okruhu ATP nezískal.

Článek

Dvaadvacetiletý Chačanov, který ve druhém kole vyřadil českého daviscupového reprezentanta Lukáše Rosola, navázal v ruské metropoli na únorový triumf v Marseille. O osm let staršímu soupeři nabídl za celý zápas jen jedinou šanci na brejk, Mannarino ji ale ve druhém setu nevyužil a za necelou hodinu prohrál.

Tsitsipas získal ve Stockholmu první titul v kariéře

Řecký tenista Stefanos Tsitsipas proměnil ve Stockholmu třetí letošní finálovou účast v premiérový titul na okruhu ATP. Třetí nasazený hráč v rozhodujícím duelu turnaje porazil Lotyše Ernestse Gulbise 6:4, 6:4.

Dvacetiletý talent Tsitsipas, který letos definitivně prorazil mezi elitu a v žebříčku ATP mu patří 16. místo, už v této sezoně marně usiloval o titul v Barceloně a v Torontu. Tentokrát proměnil obě šance na brejk, které si vypracoval, jedinou soupeřovu příležitost naopak odvrátil.

Někdejší světová desítka Gulbis, jenž momentálně figuruje až ve druhé stovce žebříčku a do hlavní soutěže ve švédské metropoli prošel z kvalifikace, tak útok na sedmý titul nedotáhl. Naposledy se z trofeje radoval v roce 2014.

Edmund oslavil premiérový titul v Antverpách

Britský tenista Kyle Edmund získal v Antverpách po dvouapůlhodinové bitvě s Francouzem Gaëlem Monfilsem a výhře 3:6, 7:6, 7:6 premiérový titul na okruhu ATP. Třiadvacetiletý rodák z Johannesburgu tak na turnaji European Open dokonale splnil roli nasazené jedničky.

Patnáctému hráči světového žebříčku stačily k první trofeji jen tři výhry. V prvním kole měl totiž volný los a ze čtvrtfinále prošel bez boje. Až ve finále ztratil první set a s Monfilsem, jenž usiloval o osmý titul v kariéře, bojoval dvě hodiny a 27 minut.

MOSKVA (tvrdý povrch, dotace 936 435 dolarů)
Dvouhra - finále:
Chačanov (3-Rus.) - Mannarino (Fr.) 6:2, 6:2
Čtyřhra - finále:
Krajicek, Ram (2-USA) - Mirnyj, Oswald (3-Běl./Rak.) 7:6 (7:4), 6:4
ANTVERPY (tvrdý povrch, dotace 686 080 eur)
Dvouhra - finále:
Edmund (1-Brit.) - Monfils (6-Fr.) 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (7:4)
Čtyřhra - finále:
Mahut, Roger-Vasselin (2-Fr.) - Demoliner, González (Braz./Mex) 6:4, 7:5
STOCKHOLM (tvrdý povrch, dotace 696 080 eur)
Dvouhra - finále:
Tsitsipas (3-Řec.) - Gulbis (Lot.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - finále:
Bambridge, O'Mara (Brit.) - Daniell, Koolhof (3-N. Zél./Niz.) 7:5, 7:6 (10:8)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články