Hlavní obsah

Pomohl už tisícům dětí. Teď světová jednička rozjíždí další dobročinnou akci

Novak Djokovič je nejen vynikající tenista, ale také člověk s velkým srdcem. Vítěz čtrnácti grandslamů založil s manželkou Jelenou před lety nadaci, která pomáhá hlavně malým dětem. Díky ní už pro ně byly postaveny desítky školek a hřišť. Teď světová jednička rozjíždí další akci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Novak Djokovič s manželkou.

Článek

Jsou hvězdami na kurtu a rádi dělají dobré skutky. Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič jsou u fanoušků oblíbení nejen pro to, jaké famózní výkony předvádějí, ale i pro to, jací jsou jako lidé. Charita jim totiž rozhodně není cizí. Roger Federer se hodně zaměřuje na Afriku, kde nechává stavět školy pro děti.

Rafael Nadal třeba při nedávných záplavách na Mallorce obul gumáky a vyrazil s koštětem odstraňovat následky vodního živlu. Navíc lidem, kteří přišli o střechu nad hlavou, nabídl ubytování ve své akademii. Činí se i světová jednička Novak Djokovič. Srbský tenista již před lety založil s manželkou nadaci, která pomáhá dětem.

Třeba loni před Vánocemi udělal radost malým dětem v jednom srbském městě, když jim otevřel školku. Na její rekonstrukci přispěl finančními prostředky ze své nadace. Podobné to bylo letos. Peníze od Djokera pomohly postavit, nebo zrekonstruovat přes čtyřicet školek a hvězda přispěla i na výstavbu dětských hřišť.

Teď čtrnáctinásobný grandslamový vítěz rozjíždí další akci. „Rádi bychom vám oznámili, že budeme každý váš finanční příspěvek zdvojnásobovat, dolar za dolar. Kdo se k nám přidá?“ uvedl na sociálních sítích nadace Djokovič. Tato kampaň potrvá až do 8. ledna příštího roku a manželé věří, že díky pomocí lidí a následnému přispění z vlastní kapsy, vyberou pro děti v nouzi vysoký finanční obnos.

Reklama

Související témata: