Hlavní obsah

Fanoušci rozhodli. Nejoblíbenější tenistkou je světová jednička

Praha

Jedno ocenění za druhým sbírá světová jednička Simona Halepová. Nejprve byla Ženskou tenisovou asociací zvolena nejlepší hráčkou roku, poté obdržela čestný doktorát od univerzity v Temešváru a nyní ji ocenili i fanoušci, kteří ji podruhé za sebou zvolili nejoblíbenější tenistkou.

Foto: Profimedia.cz

Simona Halepová s trofejí pro vítězku French Open.

Článek

Fantastický rok má za sebou Simona Halepová. Ovládla turnaje v čínském Šen-čenu a kanadském Montrealu, ale hlavně vyhrála svůj první grandslam. Sedmadvacetiletá Rumunka triumfovala na French Open a mohla se tak radovat ze svého doposud největšího titulu v kariéře.

V únoru se navíc vrátila na tenisový trůn, který od té doby patří jen jí. Není tedy divu, že ke konci roku se úspěšná tenistka dočkala i řady ocenění. Kvůli vyhřezlé ploténce se sice nemohla zúčastnit prestižního Turnaje mistryň, na slavnostní galavečer však dorazila a převzala cenu WTA pro nejlepší hráčku roku.

Další pocty se světová jednička dočkala nedávno, když jí univerzita v Temešváru udělila za skvělé výsledky na tenisových kurtech a přínos Rumunsku čestný doktorát. Nyní se může radovat znovu. Fanoušci ji podruhé za sebou zvolili nejoblíbenější hráčkou. „Mockrát vám děkuji, také vás mám ráda,“ napsala Halepová na sociální sítě.

V nominaci na nejoblíbenější tenistku nechyběly ani dvě české hvězdy, Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Halepová je druhou tenistkou, které se podařilo toto ocenění získat opakovaně. Dokonce šestkrát za sebou anketu vyhrála Polka Agniezska Radwaňská. První vítězkou se stala v roce 2009 Ruska Jelena Dementěvová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články