Hlavní obsah

Německo - Španělsko 3:0Kerberová po pěti prohrách porazila Muguruzaovou

Aktualizováno

Souboj posledních dvou wimbledonských vítězek na Hopmanově poháru vyhrála německá tenistka Angelique Kerberová. Úřadující šampionka z All England Clubu zdolala Španělku Garbiňe Muguruzaovou po velkém boji 6:2, 3:6, 6:3. Německo pak na Hopman Cupu vyhrálo nad Španělskem jasně 3:0. V utkání skupiny B vyhrálo stejným poměrem Švýcarsko nad Británií.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Favorizovaní Němci porazili při Hopman Cupu ŠpanělskoVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Švýcaři Roger Federer s Belindou Bencicovou vstoupili do Hopman Cupu výhrou 3:0 nad Británií.

Světová dvojka uspěla v utkání s Muguruzaovou po pěti porážkách v předchozích vzájemných duelech a získala první bod německého páru, který začal soutěž smíšených dvojic v Perthu hladkým vítězstvím 3:0.

Na Kerberovovou navázal Alexander Zverev, jenž porazil Davida Ferrera 6:4, 4:6, 7:6. Favorizovaní Němci poté uspěli i v mixu. V dalším zápase skupiny A narazí ve středu na Francouze Lucase Pouillea a Alizé Cornetovou.

Výhrou 3:0 vstoupili do turnaje také Švýcaři Roger Federer s Belindou Bencicovou, kteří v Perthu obhajují vítězství z minulého ročníku. Ve skupině B neztratili ani set s Británií, jež v sobotu ve svém úvodním duelu porazila Řecko.

První bod získal Švýcarsku Federer, jenž v minulých dvou sezonách po účasti na Hopman Cupu triumfoval i na Australian Open. Dvacetinásobný grandslamový šampion deklasoval 6:1, 6:1 Camerona Norrieho a výhru týmu zajistila Bencicová vítězstvím 6:2, 7:6 nad Katie Boulterovou. Soupeřům pak Švýcaři nedali šanci ani v závěrečném mixu.

"Samozřejmě to byl skvělý start, ale do Melbourne zbývá ještě dlouhá cesta," řekl Federer s narážkou na Australian Open, jež začne za dva týdny. "Je skvělé, že se cítím dobře a odehrál jsem proti Cameronovi krásný zápas," pochvaloval si.

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu:
Skupina A:
Německo - Španělsko 3:0
Kerberová - Muguruzaová 6:2, 3:6, 6:3
A. Zverev - Ferrer 6:4, 4:6, 7:6 (7:0)
Kerberová, A. Zverev - Muguruzaová, Ferrer 4:2, 4:3 (5:3)
Skupina B:
Švýcarsko - Británie 3:0
Federer - Norrie 6:1, 6:1
Bencicová - Boulterová 6:2, 7:6 (7:0)
Bencicová, Federer - Boulterová, Norrie 4:3 (5:4), 4:1

Reklama

Související témata: