Hlavní obsah

Talentovaná Kanaďanka drtí soupeřky, už vyřadila dvě bývalé světové jedničky

Auckland/Praha

Nemohla tomu vůbec uvěřit, seděla s hlavou v dlaních a vstřebávala, jak velkého úspěchu dosáhla. Tenistka Bianca Andreescuová postoupila do semifinále turnaje v novozélandském Aucklandu, když druhý den po sobě dokázala vyřadit další bývalou světovou jedničku. Tentokrát na raketě osmnáctileté Kanaďanky skončila Venus Williamsová.

Foto: Profimedia.cz

Kanadská tenistka Bianca Andreescuová už má letos na kontě dvě senzace. Na turnaji v Aucklandu vyřadila nejprve nejvýše nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska a ve čtvrtfinále porazila 6:7, 6:1, 6:3 americkou veteránku Venus Williamsovou.

Článek

Bianca Andreescuová. Senzace úvodu letošní sezony. Talentovaná Kanaďanka loni objížděla hlavně turnaje ITF, kde se jí dařilo a získala dva tituly. Avšak nyní osmnáctiletá hráčka už září na okruhu WTA. Na turnaj do Aucklandu odjížděla s tím, že by se chtěla dostat z kvalifikace do hlavní soutěže.

Podařilo se. Sto padesátá druhá hráčka světa prošla třemi koly a mohla se těšit na utkání proti Maďarce Timee Babosové. Tu nečekaně porazila ve dvou setech a v osmifinále na ni čekala ještě větší výzva. Na druhé straně kurtu stála grandslamová vítězka, Dánka Caroline Wozniacká, Andreescuová se ale nezalekla a světovou trojku překvapivě vyřadila po setech 6:4, 6:4.

Čtvrtfinálovou soupeřkou mladičké tenistky byla o dvacet let starší Američanka Venus Williamsová. I tu Andreescuová dokázala zaskočit. První set sice Williamsová vyhrála v tie breaku, avšak ve druhém a třetím už dominovala vycházející hvězda, která se po setech 6:7, 6:1 a 6:3 mohla radovat z postupu do semifinále.

Andreescuová si během dvou dní vyšlápla na dvě bývalé světové jedničky a nemohla vůbec uvěřit tomu, co dokázala. „Věřím, že všechno je možné, ale teď jsem dokázala nemožné,“ prohlásila Andreescuová po vítězství nad Williamsovou na webu BBC. „Ani nevím, co mám říct.“

„Mým cílem byla úspěšná kvalifikace, možná pár kol, ale dokázala jsem tady porazit několik špičkových tenistek, takže kdo ví?“ zamýšlela se. „Věřila jsem si až do konce. Bojovala jsem a užila si to,“ uzavřela. V semifinále ji čeká Tchajwanka Sie Šu-wej, osmadvacátá hráčka světa.

Reklama

Související témata: