Hlavní obsah

Vyřízená hvězda: Při výměně stran Paire usnul. Fanoušci se smáli, soupeř čekal, až se probere

Tenista s velikým talentem, ovšem také schopností veškeré tyto vlohy úspěšně pošlapat. Tak je tenisovými odborníky vnímám Francouz Benoit Paire, který už několikrát v minulosti předvedl, že skandály všeho druhu pro něj nejsou cizí. O další, tentokrát spíše úsměvný, se postaral na turnaji v Aucklandu, když během zápasu s Briem Norriem při střídání stran usnul.

Foto: Sport.cz

Francouzský tenista Benoit Paire byl hodně unavený

Článek

Byl to opravdu hodně zvláštní moment. Pohled na spícího Francouze během zápasu druhého kola turnaje v Aucklandu vyvolal mezi fanoušky pořádné pozdvižení.

Devětadvacetiletý tenista si netradiční odpočinek dopřál v průběhu prvního setu, kdy jako první přišel v zápase o podání. Zatímco jeho soupeř Cameron Norrie rozpačitě zvažoval, zda svého soupeře probudit či nechat dospat, fanoušci v hledišti propadli pochopitelnému veselí.

"Ano, bylo to zajímavé. Ale nechtěl jsem se tou situací nechat rozhodit. Klidně bych pak mohl prohrát, vím, jak je Paire nebezpečný. I potom hrál výborně, skvěle se hýbal, dobře podával. Bylo pro mě těžké utkání zvládnout," říkal po vítězném zápase (6:3, 6:2) 91. hráč světa.

A jak svou spánkovou deprivaci Paire vysvětlil? "Třicet hodin jsem byl na cestě z Puné (Indie) do Aucklandu. Z hotelu jsem odjížděl v půl druhé ráno, v neděli ve tři odpoledne jsem dorazil do Austrálie. A můj zápas dali pořadatelé na pondělí, i když jsem je žádal o přesunutí utkání na úterý," zuřil na sociálních sítích Francouz.

"Ale snažil jsem se odvést maximum. Jen si zkuste po 28hodinovém letu nastoupit do zápasu jen den poté. To fakt není pro tělo nic jednoduchého. Nohy mě neposlouchaly, nešlo to," dodal Paire.

Žádost o přeložení zápasu měl pořadatelům zaslat e-mailem Paireův agent. "Řekli, že žádný mail neobdrželi. A proto jsem musel hrát v pondělí. Pak se mi omluvili s tím, že už to nebylo z časových důvodů možné," pokračoval unavený tenista.

Rodák z Avigonu již několikrát v minulosti předvedl svůj temperament. Jeho poslední extempóre se datuje do loňského roku, kdy se během turnaje ve Washingtonu "blýskl" třemi rozsekanými raketami ve třech minutách, za což dostal pokutu 16 500 dolarů.

Dva roky předtím byl po alkoholovém mejdanu vyhozen z olympijské vesnice v Rio de Janeiro, v roce 2014 pak odrovnal pořadatelé slavného Wimbledonu slovy, že je rád, že vypadl, neboť se mu nelíbila atmosféra na turnaji.

Reklama

Související témata: