Hlavní obsah

Muchová - Loebová 6:4, 6:1Paráda! Muchová prošla po New Yorku kvalifikací i v Melbourne

Melbourne
Aktualizováno

Jeden postup do hlavní soutěže na Australian Open může po kvalifikaci slavit český tenis. Postarala se o něj Karolína Muchová, kterou čeká premiéra v hlavní soutěži Australian Open. Dvaadvacetiletá tenistka zvládla v Melbourne stejně jako v srpnu na US Open kvalifikaci a podruhé v řadě si vybojovala účast na grandslamu. Tereza Smitková ani Tereza Martincová v posledním kole kvalifikace neuspěly. Muchová si v prvním kole Australian Open zahraje proti krajance Karolíně Plíškové.

Foto: Sport.cz

Karolína Muchová si zahraje na Australian Open hlavní soutěž.

Článek

Muchová loni na US Open došla senzačně až do třetího kola. Dnes v Melbourne přehrála Jamie Loebovou z USA 6:4, 6:1 a kvalifikačním sítem úvodního grandslamu sezony prošla bez ztráty setu.

Smitková finálové kolo nedohrála. Nasazené čtyřce Biance Andreescuové z Kanady vzdala za stavu 0:6 a 1:4. Martincová bojovala tři sety s Veronikou Kuděrmětovovou, ale Rusce podlehla 2:6, 7:5 a 3:6.

Muchová doplnila Karolínu Plíškovou i její dvojče Kristýnu, Petru Kvitovou, Barboru Strýcovou, Kateřinu Siniakovou a Markétu Vondroušovou. Ty znají své soupeřky pro 1. kolo už od čtvrtečního losu.

Karolína Plíšková bude obhajovat na Australian Open čtvrtfinále, Muchová si na grandslamu v Melbourne Parku prožije premiéru. Turnaj začne v pondělí.

V Sydney zlobí déšť

Češka Kateřina Siniaková nestihla v Sydney dohrát finále čtyřhry, kterou tentokrát hraje společně se Srbkou Aleksandrou Kruničovou. Siniaková s Kruničovou vyhrály první set 6:1, ale ve druhé sadě vede 2:0 japonsko-polský pár Eri Hozumiová, Alicja Rosolská. Zbytek zápasu byl odložen na sobotu.

Kvůli tomu musel být odložen i začátek semifinále dvouhry žen, kde má hrát Petra Kvitová proti Bělorusce Aljaksandře Sasnovičové. Zápas měl začít v devět hodin ráno, nakonec se ale začalo hrát až po pěti hodinách čekání.

Do finále dvouhry ještě před deštěm postoupila domácí Ashleigh Bartyová, která porazila 6:7, 6:4 a 7:5 Nizozemku Kiki Bertensovou.

Kvalifikace na tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne:
Ženy - 3. kolo:
Muchová (28-ČR) - Loebová (USA) 6:4, 6:1
Andreescuová (4-Kan.) - Smitková (26-ČR) 6:0, 4:1 skreč
Kuděrmětovová (7-Rus.) - Martincová (ČR) 6:2, 5:7, 6:3
Turnaj mužů a žen v Sydney (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 823 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Bartyová (Austr.) - Bertensová (7-Niz.) 6:7 (4:7), 6:4, 7:5.
Turnaj mužů v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 589 680 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Norrie (Brit.) - Struff (Něm.) 7:5, 4:6, 6:3
Sandgren (USA) - Kohlschreiber (Něm.) 6:4, 6:2
Turnaj žen v Hobartu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Schmiedlová (SR) - Bencicová (Švýc.) 7:6 (7:2), 4:6, 6:2
Keninová (USA) - Cornetová (6-Fr.) 6:2, 6:4

Reklama

Související témata: