Hlavní obsah

Sandgren - Norrie 6:4, 6:2Američan má první triumf na okruhu, čtyřhru v Sydney vyhrála Siniaková

Americký tenista Tennys Sandgren získal v 27 letech premiérový titul na okruhu ATP. Ve finále turnaje v Aucklandu porazil Brita Camerona Norrieho 6:4, 6:2. Stejně si vedla také Američanka Sofia Keninová, která ve finále turnaje v Hobartu porazila překvapení podniku, Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou. Čtyřhru v Sydney pak opanovala česká hráčka Kateřina Siniaková, která tentokrát spojila síly se Srbkou Kruničovou.

Foto: David Rowland, ČTK/AP

Americký tenista Tennys Sandgren se raduje ze svého prvního titulu na okruhu ATP. Ve finále v Aucklandu zdolal Brita Camerona Norrieho.

Článek

Siniaková hrála s Kruničovou, protože její obvyklá spoluhráčka Barbora Krejčíková zkusila štěstí v singlové kvalifikaci melbournského grandslamu. Finále čtyřhry začalo už v pátek, před deštěm stihly Siniaková a Kruničová vyhrát první set jasně 6:1, ale ve druhé sadě vedl 2:0 japonsko-polský pár. V dohrávce Siniaková s Kruničovou ztrátu dohnaly a o výhře rozhodly v tie-breaku, který získaly poměrem 7:3.

Tennys rozhodně tenis nezapomněl

Američan Sandgren opět potvrdil, že se mu na dvorcích u Protinožců daří nejvíce v celé sezoně a v sedmadvaceti letech se dočkal první výhry na okruhu. Ve finále zdolal jednoznačně dalšího benjamínka, co se finálových účastá týče - Camerona Norrieho.

Třiadvacetiletý Norrie hrál ve finále poprvé, Sandgren loni v dubnu nedokázal udělat poslední krok k triumfu v Houstonu. Tentokrát se 63. hráč světového žebříčku už dočkal. Britovi čtyřikrát v utkání prolomil servis, v předchozích zápasech na turnaji se to přitom Norrieho protivníkům podařilo jen dvakrát.

"Je za tím tolik práce, tolik tréninku, tolik obětování a přijde i pár zranění, než se vůbec dostanete do finále a než ho pak někdy dokážete i vyhrát. A teď tady stojím a nenapadá mě, co bych k tomu řekl ještě dalšího," prohlásil rozradostnělý Sandgren.

Známá z Fed Cupu vyhrála svůj první turnaj

Moskevská rodačka Keninová byla favoritkou díky rozdílu 21 míst ve světovém žebříčku, ve prospěch její zkušenější soupeřky zase hrály už tři vybojované tituly. Schmiedlová, která naposledy triumfovala loni v Bogotě, však dokázala držet krok jen do stavu 3:3, pak se finále změnilo v jednoznačnou záležitost Američanky.

Ve světovém žebříčku Keninové dosud patřilo 56. místo, v listopadu hrála v Praze finále Fed Cupu. V Hobartu dokázala bez ztráty setu vyřadit nejvýše nasazenou Caroline Garciaovou nebo někdejší vítězku tamního turnaje Alizé Cornetovou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney (tvrdý povrch):
Muži (dotace 589.680 dolarů):
Dvouhra - finále
De Minaur (5-Austr.) - Seppi (8-It.) 7:5, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - finále:
J. Murray, Soares (2-Brit./Braz.) - Cabal, Farah (1-Kol.) 6:4, 6:3
Ženy (dotace 823.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kvitová (5-ČR) - Bartyová (Austr.) 1:6, 7:5, 7:6 (7:3)
Čtyřhra - finále:
Siniaková, Kruničová (ČR/Srb.) - Hozumiová, Rosolská (Jap./Pol.) 6:1, 7:6 (7:3)
Tenisový turnaj mužů v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 589.680 dolarů):
Dvouhra - finále:
Sandgren (USA) - Norrie (Brit.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
McLachalan, Struff (Jap./Něm.) - Klaasen, Venus (3-JAR./N.Zěl.) 6:3, 6:4
Tenisový turnaj žen v Hobartu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Keninová (USA) - Schmiedlová (SR) 6:3, 6:0.
Čtyřhra - finále:
Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching (1-Tchaj-wan) - Flipkensová, Larssonová (4-Belg./Švéd.) 6:3, 3:6, 10:6.

Reklama