Hlavní obsah

Nervózní Kvitové se ulevilo: Už teď jsem lepší než loni

S nervozitou kvůli loňské prohře hned v prvním kole vstupovala Petra Kvitová do tenisového Australian Open. Povzbuzena sobotním triumfem v Sydney ale letos nezaváhala a prošla do druhého kola.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Česká tenistka Petra Kvitová v akci během grandslamového Australian Open.

Článek

"Už je to lepší výsledek než loni," citoval Kvitovou server WTA Tour po vítězství v 1. kole nad Slovenkou Magdalénou Rybárikovou 6:3 a 6:2 za 67 minut.

Světová šestka ale do zápasu nastupovala neklidně. Před rokem se totiž s Melbourne loučila neslavně hned po úvodním zápase s Němkou Andreou Petkovicovou. "Byla jsem nervózní, což se ukázalo v prvním setu. Ve druhém už to bylo o něco lepší a jsem ráda za postup," uvedla osmá nasazená Kvitová.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Česká tenistka Petra Kvitová si může oddechnout, zápas prvního kola Australian Open zvládla.

Zápas se měl hrát původně v Melbourne Areně, ale nakonec byl narychlo přesunut na kurt zvaný 1573 Arena. Před minimem fanoušků Kvitová vzala Slovence pětkrát servis. Ve druhé sadě měla 19 vítězných míčů a jen šest chyb.

Večerní zápas byl pro Kvitovou příjemnou změnou. Sobotní finále v Sydney se totiž hrálo v horku. "A navíc ve vysoké vlhkosti, končila jsem s křečemi, takže nakonec přechod sem byl velice hladký," řekla svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Česká tenistka Petra Kvitová podává při utkání se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou v prvním kole Australian Open.

V cestě do třetího kola, které zde hrála od účasti v semifinále v roce 2012 jen jednou před čtyřmi lety, Kvitové stojí Irina-Camelie Beguová. Teoreticky mohla hrát znovu s Petkovicovou. Němka získala v duelu s Rumunkou první set, ale v osmé hře druhého setu na kurtu zkolabovala. Ze země vstala, ale zápas musela vzdát.

S Beguovou Kvitová ve třech zápasech ani jednou neprohrála. Naposledy se radovala loni cestou za titulem v Petrohradu. "Hraje solidně, nedá mi nic zadarmo. Musím hrát o něco lépe, ale nemá mě čím překvapit," řekla česká hráčka.

Reklama

Související témata: