Hlavní obsah

Drama na kurtu! Německá tenistka zkolabovala vyčerpáním

Každý rok trápí na Australian Open tenisty velké vedro. Teploty ve stínu vystupují přes třicet stupňů a rovněž vysoká vlhkost nedělá zrovna všem dobře. Vyprávět by o tom mohla i Němka Andrea Petkovicová, která v prvním kole slavného grandslamového turnaje zkolabovala a po ošetření lékaři utkání skrečovala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Andrea Petkovicová zkolabovala v zápase na Australian OpenVideo: sntv

 
Článek

Odehrála míček, klekla si na kolena a za pár sekund se svalila na záda. Andree Petkovicové se během zápasu prvního kola na Australian Open udělalo špatně. Jednatřicetiletá Němka prohrála s Irinou Beguovou první set v tie-breaku 6:7. Ve druhém setu za stavu 4:3 pro rumunskou tenistku byla na podání, avšak utkání kvůli vyčerpání nedohrála.

Poté, co se jí s pomocí podařilo vstát a usednout na židli, přiběhli lékaři. Petkovicová však byla natolik slabá, že ani při sezení nedokázala udržet stabilitu, kolabovala, a tak ji opět položili na kurt. Po ošetření už jí bylo o něco lépe, v zápase však nemohla pokračovat, a tak došla za Beguovou, objaly se a poté opustila kurt.

„Způsobilo to teplo,“ uvedla později Petkovicová na webu news.com.au. „Minulý týden jsem marodila. Moje tělo bylo pravděpodobně oslabené, zkolabovala jsem z vyčerpání,“ vysvětlovala třiašedesátá hráčka světa. „Sotva jsem mohla sedět,“ dodala.

„Na kurtu jsem se cítila dobře. Ve druhém setu se mi však zhoršila koordinace. Bylo to teplem a dehydratací. Jako bych narazila na stěnu. Snažila jsem ze sebe dostat maximum,“ uzavřela Petkovicová, která se v Melbourne představí ještě ve čtyřhře. O postup do druhého kola bude bojovat s parťačkou, Portoričankou Monikou Puigovou.

Reklama

Související témata: