Hlavní obsah

Ani sedmá krajanka na ni nevyzrála. Prostě ty Češky nějak přitahuju, smála se po postupu Plíšková

Češky by si za soupeřky nevybrala, avšak los je Karolíně Plíškové v poslední době čím dál tím častěji přisuzuje. A tak se i nyní na Australian Open střetla bývalá světová jednička s krajankou. Tentokrát z kurtu vyprovodila v prvním kole talentovanou Karolínu Muchovou poměrem 6:3, 6:2. „Nevím, prostě ty Češky nějak přitahuju,“ vyprávěla Plíšková s úsměvem pro web Tenisový svět.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková (ČR) - Karolína Muchová (ČR)Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Od loňského French Open dokázala Karolína Plíšková porazit na turnajích Barboru Krejčíkovou, Lucii Šafářovou, Barboru Strýcovou, Kateřinu Siniakovou, Petru Kvitovou, Marii Bouzkovou a teď si v prvním kole Australian Open poradila i s Karolínou Muchovou. „Na české holky mám v poslední době štěstí na každém turnaji,“ smála se Plíšková při pozápasovém rozhovoru na kurtu.

„Nevím, prostě ty Češky nějak přitahuju. Kdybych měla možnost, určitě si českou soupeřku nevyberu, ale zase na druhou stranu jsem více motivovaná a nechci s krajankou rozhodně prohrát. I proto, že doma zápas sleduje víc lidí, je to prestižnější,“ vyprávěla dál Plíšková už v zákulisí pro web Tenisový svět.

S talentovanou Karolínou Muchovou si šestadvacetiletá Plíšková poradila poměrně snadno a po setech 6:3, 6:2 se mohla radovat z postupu do druhého kola. „První kola jsou vždy ošidná, někteří outsideři dokážou zahrát super zápasy. Byla jsem proto hodně ostražitá, aby mi to neproklouzlo,“ vysvětlovala bývalá světová jednička svou soustředěnost.

Od počátku se prý cítila dobře a byla ráda, že se na kurtu dlouho nezdržela. „Cítila jsem se skvěle dokonce už při rozehrávce. Myslím, že to byl dobrý začátek. Jsem ráda, že jsem pošetřila nějaké síly a na kurtu nestrávila mnoho času,“ pochvalovala si Plíšková, která před necelými dvěma týdny ovládla turnaj v Brisbane. „Po pauze se vždy těším do Austrálie. Atmosféra je tady úžasná. Nevím jak to, ale daří se mi tady. Ráda se sem vracím,“ uzavřela tenistka, kterou ve čtvrtek čeká Američanka Madison Brengleová. Doposud se spolu střetly dvakrát a v obou utkáních se z postupu do dalšího kola radovala česká hráčka.

Reklama