Hlavní obsah

Australský bouřlivák se pustil do legendy: Ničí tenis, všechno dělá jen kvůli šekům

Melbourne/Praha

Jeho chování už asi nikoho nepřekvapí. Australský tenista Bernard Tomic je známým rebelem a svou pověst potvrdil i na Australian Open. Poté, co vypadl v prvním kole s Chorvatem Marinem Čiličem, se pustil do svého krajana a daviscupového kapitána, legendárního Lleytona Hewitta. Podle něj je Hewitt špatný kapitán a ničí australský tenis.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Australský tenista Bernard Tomic v akci na Australian Open.

Článek

Když v roce 2008 jako junior vyhrál Australian Open a o rok později US Open, hovořilo se o Bernardu Tomicovi jako o jednom z největších tenisových talentů. Avšak mezi profesionály se proslavil na kurtu hlavně svým nevhodným chováním, vypouštěním zápasů a mnoha dalšími úlety.

A svou pověst bouřliváka potvrdil i nyní na Australian Open. Místo toho, aby se na tiskové konferenci po prohraném utkání s Marinem Čiličem v prvním kole zamýšlel nad svým výkonem, začal kritizovat svého krajana a daviscupového kapitána Lleytona Hewitta. „Je to všechno o Lleytonovi. Řeknu to upřímně, nikdo ho nemá rád,“ prohlásil Tomic.

„Dělá špatné věci. Hraje Davis Cup. Myslel jsem, že už ukončil kariéru. Chápete, jak to myslím?“ narážel šestadvacetiletý Tomic na to, že Hewitt, i když oznámil před třemi roky konec kariéry, tak nejen že hraje čtyřhru na některých turnajích, ale objevuje se i v Davis Cupu a nedává tak možnost hrát dalším tenistům. Nyní se v deblu představí i v Melbourne po boku krajana Johna Smitha.

„Před pár lety, když jsem s ním pracoval, nenáviděl Australský tenisový svaz a teď ho najednou miluje. Co se stalo? Myslím, že mu jde o vyplácení šeků,“ dodal osmaosmdesátý hráč světa. Reakce vítěze Wimbledonu a US Open, Lleytona Hewitta, na sebe nenechala dlouho čekat.

„Bernie je prostě Bernie. Docela jsem se zasmál,“ uvedl Hewitt na webu news.com.au. „Po prohře vždy jde a mluví o spoustě věcí. Jediné, co mě mrzí, že Austrálie měla v prvním kole řadu úspěchů a Bernie to svými poznámkami zastínil,“ dodala bývalá světová jednička s tím, že nevidí rozpor v tom, že stále hraje. Zdůraznil, že s tenisty, které v Davis Cupu vede, nemá žádné konflikty.

Reklama

Související témata: