Hlavní obsah

Najednou je pro mě všechno snazší, pochvaluje si Berdych změnu pohybu na kurtu

Odpočatý, plný sil a opět motivovaný. Tomáš Berdych se po půlroční pauze vrátil na kurty ve skvělé formě. Přede dvěma týdny řádil na turnaji v Dauhá, kde se dostal až do finále, a nyní válí i na Australian Open, kde si ve druhém kole hladce poradil s Nizozemcem Robinem Hassem. „Dobré a soustředěné utkání,“ zhodnotil zápas Berdych pro web Tenisový svět.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Český tenista Tomáš Berdych a jeho vítězné gesto po utkání s Robinem Haasem na Australian Open.

Článek

Jako uragán zatím řádí na Australian Open Tomáš Berdych. Třiatřicetiletý tenista ve druhém kole vyřadil Nizozemce Robina Haaseho po setech 6:1, 6:3 a 6:3 a mohl se tak radovat z postupu do dalšího kola. „Od začátku do konce tam nebyl špatný moment,“ pochvaloval si Berdych v rozhovoru pro web Tenisový svět.

„Nedal jsem mu šanci. Dobré a soustředěné utkání,“ hodnotil Berdych dál a radost měl i ze servisu. „S podáním dokážu udělat dost bodů a ulehčit si situaci. O to je to pak snadnější. I když se vítr začal točit, ta pro mě byl servis pořád velká zbraň,“ vyprávěl hráč, který se na kurty vrátil po půlroční pauze.

Během ní se mu podařilo vyléčit bolavá záda, odpočinout si, nabrat nové síly a s chutí se pustit do dalších tréninků. Do svého týmu přibral kondičního kouče Marka Všetíčka a ze spolupráce je nadšený. „Naučil jsem se na kurtu pohybovat úplně jinak, najednou je pro mě všechno snazší,“ vysvětloval s tím, že i zhubl a dělá větší kroky.

„U sítě jsem potom rychleji a všechno je pak pro mě jednodušší. Jsem lehčí, výbušnější než dřív,“ uzavřel sedmapadesátý hráč světa, na kterého ve třetím kole čeká světová šestnáctka Argentinec Diego Schwartzman. Berdych se s Schwartzmanem doposud nestřetl.

Reklama