Hlavní obsah

Dej mi ji! Nedám. Fanynky se popraly o čelenku Sabalenkové

Australian Open nenabízí jen napínavé souboje mezi tenisty, ale také vtipné momenty. O jeden takový se zasloužily dvě fanynky Aryny Sabalenkové. Dvacetiletá Běloruska hodila po vítězství nad Katie Boulterovou svou čelenku do publika a dámy se o ní začaly prát.

Foto: Profimedia.cz

Fanynky se přetahují o čelenku Aryny Sabalenkové.

Článek

Ani ve snu by Arynu Sabalenkovou jistě nenapadlo, co způsobí tím, když po zápase hodí do publika svou čelenku. Běloruská tenistka ve středu ve druhém kole Australian Open porazila Britku Katie Boulterovou 6:3, 6:4 a mohla se tak radovat z postupu. Poté, co podala ruku soupeřce i umpirové rozhodčí, poděkovala fanouškům a hodila mezi ně čelenku, v níž odehrála utkání.

Cenného suvenýru se okamžitě zmocnily dvě postarší dámy a konflikt byl na světě. O čelenku se začaly hádat a přetahovat a ani jedna se jí nechtěla vzdát. Někteří fanoušci se jejich přetahované smáli, jiní se roztržku snažili uklidnit a situaci vyřešit. Marně. Musela tedy zasáhnout ochranka.

Několik členů ochranky došlo na tribunu a čelenku jim zabavilo. Ani jedna se tak ze suvenýru nemohla radovat, a navíc byly obě vyvedeny z hlediště. „Všichni se tomu smáli, bylo to opravdu legrační. Trvalo to skoro pět minut,“ líčil potyčku jeden z fotografů na webu abc.net.au.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková na letošním Australian Open.

Jedenáctá hráčka světa Sabalenková patří v Melbourne k největším favoritkám. Na začátku roku ovládla turnaj v čínském Šen-čenu. Poté sice vypadla hned v prvním kole v Sydney, kde ji porazila Petra Kvitová, avšak nyní zase na kurtech působí suverénně. Ve třetím kole se střetne s talentovanou Američankou Amandou Anisimovovou.

Reklama