Hlavní obsah

Postupem do semifinále splnil cíl a zapsal se do historie. Talentovaný Řek na Australian Open řádí dál

Melbourne/Praha

Lehl si na kurt a nemohl uvěřit tomu, co dokázal. Stefanos Tsitsipas poté, co na Australian Open vyřadil legendárního Rogera Federera, válel i ve čtvrtfinále. Roberta Bautistu porazil 7:5, 4:6, 6:4 a 7:6 a splnil si svůj letošní cíl, postup do semifinále grandslamu. „Kvůli tomuhle jsem tak tvrdě pracoval,“ líčil dvacetiletý Řek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dvacetiletý Řek Stefanos Tsitsipas je prvním semifinalistou mužské dvouhry na Australian Open.Video: sntv

 
Článek

Není to sen, blouznění, ale realita. Teprve dvacetiletý Stefanos Tsitsipas se na Australian Open jako první Řek probojoval do semifinále grandslamu. Talentovaný mladík dokázal v osmifinále porazit legendárního Rogera Federera a nyní si ve čtvrtfinále poradil se Španělem Robertem Bautistou.

„Cítím se jako v pohádce, téměř,“ uvedl Tsitsipas v pozápasovém rozhovoru na kurtu. „Žiju svůj sen, zažívám to, pro co jsem tak tvrdě pracoval,“ hledal ta správná slova, která by vyjádřila jeho pocity. „Na začátku roku jsem řekl, že mým cílem je semifinále grandslamu. Pak jsem si říkal, že jsem se asi zbláznil. Ale je to realita, právě se to stalo.“

Je šťastný, že dosáhl svého cíle, ale zároveň ho bere jako výchozí bod, aby došel ještě dál. Tsitsipas o sobě dal pořádně vědět už loni, když porazil Novaka Djokoviče, nebo Alexandra Zvereva. Ke konci sezony pak ovládl Turnaj mistrů do jednadvaceti let.

Tsitsipas to před čtvrtfinálovým utkáním neměl vůbec jednoduché. Po výhře nad Federerem se stal mediální hvězdou, a při tom všem šílenství se musel soustředit na utkání proti Bautistovi. „Řekl bych, že připravit se na tento zápas byla největší výzva. Po vítězství nad Federerem média i sociální sítě šílely. Dostal jsem se do centra pozornosti.“

„Nebylo vůbec lehké se po výhře nad Federerem zkoncentrovat. Snažil jsem okolí co nejméně vnímat. Mám ohromnou radost, jak jsem hrál, protože se ukázalo, že to nebyla jen náhoda,“ uzavřel Tsitsipas, kterého v semifinále čeká Španěl Rafael Nadal. S ním se doposud střetl dvakrát a pokaždé se z vítězství radovala bývalá světová jednička.

Reklama

Související témata: