Hlavní obsah

Příběh Kvitové dojímá i Austrálii. Pořád nemůžu uvěřit, že jsem ve finále, směje se

Finálové zápasy miluje. Aby také ne, když osm posledních končila s trofejí nad hlavou. Na Australian Open ho však bude Petra Kvitová hrát poprvé v kariéře. A jak sama dvojnásobná wimbledonská šampionka dodává, jde o její první finále druhé kariéry, kterou počítá od brutálního napadení nožem, při němž jí na konci roku 2016 útočník pořezal levou ruku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová o finále Australian OpenVideo: sntv

 
Článek

Usměvavou tenistku z Fulneku zbožňují fanoušci i soupeřky a její příběh návratu po traumatickém zážitku stále dojímá. Však také od příznivců v Melbourne sklidila mohutný aplaus, i když vyřadila domácí Ashley Bartyovou.

„Byly momenty a dny, kdy jsem nepřemýšlela moc pozitivně. Trvalo mně to pět let dostat se znovu do finále grandslamu a rozhodně jsem to neměla jednoduché. Že jsem to nevzdala, beru jako největší věc, co jsem dokázala," vracela s k nelehkému období před sobotním duelem s Naomi Ósakaovovu.

Japonka má stejně jako Kvitová na turnaji výbornou formu. Česká lvice své soupeřky drtila, Danielle Collinsové v semifinále dokonce nadělila kanára. Jenže sama tuší, že proti poslední vítězce US Open ji čeká hodně těžká práce.

„Musím hrát svůj nejlepší tenis. Naomi je v ráži a má velmi dobrou formu. Vím, že proti mně bude stát výborná soupeřka a bude to doufám i výborný tenis," předpovídala Kvitová s tím, že před zápasem má v hlavě pouze útok na titul a ne fakt, že se v případě výhry může stát světovou jedničkou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Australian Open, semifinále: Kvitová - CollinsováVideo: sntv

„Bude to asi jiný než ty finále předtím. S Marií (Šarapovovou) jsem nebyla favoritka vůbec, s Eugenií (Bouchardovou) jsem byla zase větší favoritka. Teď myslím, že bude větší favoritkou ona, ale nebude to asi o tolik. Já jsem celý turnaj předváděla dobrý tenis, tak budu spokojená, když ho předvedu i ve finále," pokračovala.

„Pořád tomu nemůžu uvěřit"

Účast ve finále ji prý natolik překvapila, že si ještě nestihla uvědomit váhu příštího duelu a nastavit si na něj hlavu: „Pořád ještě nemůžu uvěřit, že jsem ve finále, takže je pro mě těžké nad tím přemýšlet. Bude se snažit to asi vzít spíš jako každý jiný zápas, abych si na sebe nevytvářela zbytečný tlak."

Každopádně, i po téměř čtrnáctidenním turnajovém maratonu ve spalujících vedrech cítí, že na finálový duel má dost sil.

„Doufám, že mi síly ještě zbyly. Nejsme nijak extra unavená, jsem trochu zataženější, ale to se myslím dá během dneška do kupy a bude to fajn. Ve finále se vás nikdo neptá, jestli jste zraněná nebo unavená. Tak se mi na to neptejte taky," rýpla si s úsměvem na rtech do novinářů.

Kdo získá titul v ženské dvouhře na letošním Australian Open?
Petra Kvitová
85,4 %
Naomi Ósakaová
14,6 %
Celkem hlasovalo 42242 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner