Hlavní obsah

Bolí to hodně, přiznala po finále zklamaná Kvitová. Děkovala fanouškům, došlo i na slzy

Melbourne
Aktualizováno

Zůstala krůček pod vrcholem, na triumf při prvním grandslamovém turnaji sezony v Melbourne tenistka Petra Kvitová nedosáhla. Za představení na Australian Open si ale zaslouží pochvalu. Poklony na ni pršely ze všech stran, byť pochopitelně porážka s Naomi Ósakaovou ve finále mrzela. "Samozřejmě to bolí hodně. Když už jste ve finále, tak tu trofej chcete," neskrývala zklamání Kvitová.

Česká tenistka Petra Kvitová a její hodnocení finále Australian OpenVideo: sntv

 
Článek

Úvodní grandslam letošní sezony pro dvojnásobnou vítězku Wimbledonu může být velkým osobním vítězstvím. Po vážném zranění z prosince 2016 hrozilo, že už nikdy nevezme raketu do ruky. Sama mluví o "druhé kariéře" a v Melbourne se po zápasech několikrát dojala, když postupovala turnajem a uvědomovala si, že se vrátila na vrchol.

"Nemůžu tomu uvěřit, že jsem hrála grandslamové finále," řekla Kvitová divákům při vyhlášení po prohře s Ósakaovou 6:7, 7:5 a 4:6. Už předtím na lavičce plakala, i při projevu se jí párkrát zlomil hlas a pomohlo jí až obecenstvo aplausem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Finále dvouhry žen na Australian Open: Kvitová - ÓsakaováVideo: sntv

"Prošla jsem si mnoha obdobími a ne vždycky skvělými," vyprávěla později na tiskové konferenci. "Jak už jsem říkala, nevěděla jsem, jestli budu ještě někdy držet raketu v ruce. A držím, což je skvělé," řekla osmadvacetiletá tenistka.

V Austrálii vyhrála na úvod sezony turnaj v Sydney, v Melbourne prošla do finále bez ztráty setu a soupeřky ničila tradičně útočnou hrou. "Cítím se skvěle. Hraju vynikající tenis. Ani jsem si nedokázala představit, že zase budu takovou hráčkou," konstatovala.

Před rokem Kvitová vypadla na Australian Open hned v prvním kole. Tentokrát došla až do boje o titul. "Tenis je krásný sport a jsem ráda, že ho hraju. Mívám propady, ale doufám, že jich bude míň než vrcholů. Rok začal skvěle," hodnotila.

Po Australian Open by se měla Kvitová přesunout do Petrohradu, kde loni získala titul a letos je nejvýše nasazenou hráčkou. Pak se očekává, že bude v nominaci kapitána Petra Pály na 1. kolo Fed Cupu proti Rumunsku 9. a 10. února v Ostravě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články