Hlavní obsah

Svitolinová po neshodách se svazem odřekla start ve Fed Cupu

Kyjev/Praha

Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová se nepohodla s domácím svazem a odřekla start v nadcházejícím zápase Fed Cupu. Čtvrtfinalistka Australian Open jako oficiální důvod uvedla zranění, podle zástupců svazu jsou ale za vším finanční důvody.

Foto: Sport.cz

Ukrajinka Elina Svitolinová.

Článek

Sedmá hráčka světového žebříčku původně účast ve Fed Cupu proti Polsku přislíbila stejně jako nastupující talent Dajana Jastremská. Podle svazu ale nakonec obě start odřekly poté, co jejich agent vznesl takové finanční požadavky, které svaz odmítl přijmout.

"Hrát za národní tým by měla být věc patriotismu, oddanosti a respektu ke sportovnímu renomé Ukrajiny," uvedli zástupci svazu. V nominaci tak nově jsou Lesja Curenková, Kateryna Kozlovová, Marta Kosťuková a Naďa Kičenoková.

Svitolinová na sociálních sítích potvrdila, že jednání o finančních záležitostech proběhla, hlavním důvodem pro odmítnutí startu ale podle ní bylo zdraví. Čtyřiadvacetiletá tenistka se omluvila kvůli problémům s krkem a ramenem, které ji omezovaly už při čtvrtfinálovém duelu v Melbourne s pozdější šampionkou Naomi Ósakaovou.

Reklama

Související témata: