Hlavní obsah

Opatrné popostrčení od tenistky nezabralo, a tak se sběračka míčků s nevítaným hostem nepárala

Hmyz, kočka, a dokonce i leguán. Tenisová utkání navštěvují často i nezvaní diváci. Zatímco někteří hráči mají legraci z toho, kdo se to na kurtu objevil, jiní znervózní a raději kráčí do ústraní. Nejnovější zkušenost má s broukem při zápase Němka Sabine Lisická, které nebylo zcela milé, jak se nevítaného hosta zbavila sběračka míčků.

Foto: Profimedia.cz

Sabine Lisická

Článek

Turnaj v thajském Hua Hinu nevyšel Sabine Lisické podle jejích představ. Devětadvacetiletá Němka prohrála se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou první set 3:6. Ve druhém za stavu 2:1 navíc musela řešit problém. Na kurtu se objevil velký brouk a vůbec se mu z něj nechtělo odejít.

Lisická se ho nejdřív pokusila několikrát popostrčit raketou, avšak marně. A tak se rozhodla zakročit sběračka míčů. Přiběhla k němu a zašlápla ho, z čehož byla hráčka trochu šokovaná, poodešla dál, a i když se usmívala, bylo na ní vidět, že tento způsob odstranění jí není zrovna příjemný. Tenistky zápas poté dohrály a z vítězství se mohla radovat Muguruzaová, která druhý set vyhrála 6:4.

O zkušenostech s hmyzem či jinými zvířaty na kurtu by mohlo vyprávět mnoho tenistů. Třeba Tommy Haas. Ten během utkání v Miami ulovil unikátní selfíčko. Na jeho zápas s Jiřím Veselým se tehdy přišel podívat leguán. Zatímco český hráč z něj velkou radost neměl, Haas si běžel pro telefon a vyfotil se s ním.

Často můžeme na kurtech spatřit kočky a hmyz, který bývá i hodně otravný. Své o tom ví Johanna Kontaová. Britskou tenistku před několika lety během utkání na Australian Open obtěžoval mol, který jí poté vletěl pod sukni. Rackovi se zase nechtělo z kurtu během utkání Lucase Pouilleho v Římě. Pokaždé poodletěl jen o kousíček dál, a tak francouzský hráč žádal rozhodčího, zda by s tím nemohl něco udělat. Umpirový sudí tehdy neváhal, začal napodobovat ptačí zvuky a opeřenec uletěl.

Reklama

Související témata: