Hlavní obsah

Muchová legendu nevyzve. Wozniacká je nemocná, v Dauhá se české naději postaví Stosurová

Měla před sebou jednu z největších výzev kariéry. Karolína Muchová však v prvním kole turnaje v Dubaji bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou nevyzve. Dánská hvězda se z turnaje kvůli zdravotním problémům odhlásila, místo ní se české naději postaví Australanka Samantha Stosurová.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Karolína Muchová si proti Wozniacké nezahraje

Článek

Na turnaji v Dubaji jsou v osudí čtyři české tenistky. Do druhého kola již po bezproblémové výhře nad Fatmou Nabháníovou z Ománu (6:1, 6:1) postoupila Barbora Strýcová, díky volnému losu je ve stejné fázi turnaje i Karolína Plíšková.

Na souboj s grandslamovou šampionkou se těšila i Karolína Muchová, jejíž největším úspěchem byla účast ve třetím kole loňského US Open, kde mimo jiné porazila v té době dvanáctou hráčku světa Garbiňe Muguruzaovou.

V letošním roce se olomoucká rodačka probila přes kvalifikaci do hlavní soutěže Australian Open, kde vypadla s Karolínou Plíškovou.

Poradí si Muchová se Stosurovou?

Dvojnásobnou grandslamovou šampionku tak nahradí Australanka Samantha Stosurová. Bývalá světová čtyřka a vítězka US Open z roku 2011 se s českou hráčkou zatím nikdy neutkala.

Vstup do letošní sezony čtyřiatřicetileté tenistce moc nevyšel, na prvním turnaji roku v Brisbane skončila v prvním kole na Marii Bouzkové, jedinou letošní výhru si připsala v prvním kole turnaje v Sydney nad Dominikou Cibulkovou. Na Australian Open prohrála hned s úvodní soupeřkou Ukrajinkou Jastremskou.

Čtvrtou českou zástupkyní v Dubaji je Kateřina Siniaková, která se pokusí první letošní výhru připsat v souboji s Belgičankou Elise Mertensovou.

Reklama