Hlavní obsah

Berdych - Shapovalov 4:6, 3:6Berdych nestačil v Rotterdamu na Shapovalova, hvězdička Muchová se postarala o senzaci

Aktualizováno

Fantastickým způsobem si na turnaji v Dauhá počíná Karolína Muchová. Dvaadvacetiletá česká tenistka porazila ve druhém kole favorizovanou Sie Su-Wej z Tchaj-wanu ve dvou setech 6:2, 6:4 a zajistila si účast ve čtvrtfinále. Do stejné fáze turnaje postoupila i Barbora Strýcová, která porazila po setech 6:0, 3:6 a 6:0 Rusku Blinkovovou. S turnajem se loučí Kristýna Plíšková, která nestačila na Belgičanku Mertensovou a podlehla 2:6, 6:7. Ze hry je v Rotterdamu i Tomáš Berdych, jenž v boji o čtvrtfinále nestačil na Kanaďana Shapovalova a podlehl mu 4:6, 3:6.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tomáš Bedych prohrál v Rotterdamu s Denisem Shapovalovem (4:6, 3:6)Video: sntv

 
Článek

Tomáš Berdych prohrál na tenisovém turnaji v Rotterdamu s desátým nasazeným Kanaďanem Denisem Shapovalovem za hodinu a čtvrt. Čech hrající turnaj jen díky divoké kartě ztratil během utkání servis čtyřikrát, zatímco jeho soupeř jen jednou.

První set rozhodl jediný brejk, který se za stavu 3:3 povedl Shapovalovovi. Také ve druhé sadě prolomil soupeřovo podání jako první kanadský teenager, kterému v žebříčku ATP patří 25. místo. V šesté hře si Berdych vzal brejk zpět, ale následně prohrál tři gamy za sebou a tím i celý zápas. Rodák z Tel Avivu Shapovalov se ve třetím vzájemném utkání radoval podruhé.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Denis Shapovalov vyhrál nad Tomášem Berdychem ve dvou setech.

Muchová, které patří v žebříčku 132. místo, na turnaji v Dauhá potvrzuje, že její jízda do třetího kola loňského US Open nebyla náhodná. V prvním kole turnaje porazila ostřílenou australskou veteránku Samanthu Stosurovovu 6:4, 6:2, ve druhém pak 31. hráčku světa Sie Su-Wej 6:2, 6:4.

V prvním setu dvaadvacetiletá Češka přišla jednou o své podání, své soupeřce ho však vzala hned třikrát, set vyhrála jasně 6:2 a po 30 minutách hry tak vedla 1:0.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Karolína Muchová si připsala další cenný úspěch

Ve druhé sadě si obě tenistky držely svůj servis, rozhodující moment tak přišel v sedmé hře, kdy Su-Wei Hsie přišla o podání a pustila Muchovou do vedení 4:3. Ta už si šanci vzít nenechala, sadu vyhrála 6:4 a po 1 hodině a 10 minutách slaví postup.

Ve čtvrtfinále vyzve česká naděje světovou sedmičku Ukrajinku Elinu Svitolinovou, která porazila Jelenu Ostapenkovou dvakrát 6:4.

Strýcová nadělila soupeřce dva kanáry

Skvěle vstoupila do zápasu druhého kola proti Anně Blinkovové Barbora Strýcová. V prvním setu vzala své soupeřce třikrát servis, sama na podání nezaváhala a po 32 minutách se ujala vedení 1:0.

Co plzeňské rodačce fungovalo v úvodní sadě, se vůbec nedařilo v té druhé. Česká tenistka ztratila úvodní tři gamy při svém podání a brzy prohrávala 1:5. Sadu sice stihla ještě zdramatizovat, snížila na rozdíl dvou gamů, přesto nakonec padla 3:6 a o postupující tak musela rozhodnout závěrečná sada.

Foto: Sport.cz

Barbora Strýcová bojuje o postup do dalšího kola

Do té vstoupila výborně dvaatřicetiletá Češka. Velmi důležitý byl maratonský první game, který při podání 95. hráčky světa získala Strýcová. I další hra při podání favoritky šla přes shodu a opět patřila Strýcové.

Rozhozená Blinková ztratila následně i druhý servis ve třetí sadě a když i druhý brejk česká tenistka potvrdila a ujala se vedení 4:0, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Závěrečnou sadu vyhrála Strýcová stejně jako tu první 6:0 a v boji o semifinále změří síly s třetí nasazenou Němkou Angelique Kerberovou, která proti Estonce Anett Kontaveitové proměnila až osmý mečbol.

Kristýna Plíšková na Mertensovou nestačila

Kristýna Plíšková nahradila v pavouku turnaje v Dauhá nemocnou sestru Karolínu a los jí do druhého kola přisoudil favorizovanou Belgičanku Elise Mertensovou. A 21. hráčka světa svou roli plnila hned od začátku.

Při dlouhém prvním gamu své podání lounská rodačka ještě udržela, to už však neplatilo za stavu 1:1 o druhém. Mertensová si bez větších problémů držela podání, její o téměř sedmdesát míst hůře postavená soupeřka musela o každý svůj servis tvrdě bojovat. Podruhé přišla česká hráčka o podání za stavu 2:4 a set za 36 minut ztratila 2:6.

Foto: Sport.cz

Kristýna Plíšková bojuje o postup do dalšího kola

O dvě minuty starší sestra Karolíny ztratila své podání hned na úvod druhého setu, své soupeřce však vše vrátila v následující hře, kdy poprvé v zápase vzala Belgičance servis.

Důležitý moment utkání přišel za stavu 3:3, kdy Plíšková podruhé v setu přišla o podání a prohrávala 3:5. Závěr sady se nesl ve znamená ztracených servisů. Od stavu 5:4 pro Mertensovou si ani jedna z tenistek nedokázala uhájit podání a o osudu druhé sady musel rozhodnout tie break.

Tam už vládla favoritka, zkrácenou hrou vyhrála 7:3 a po 1 hodině a 49 minutách slaví postup. Mertensová se v dalším kole utká s Nizozemkou Bertensovou.

Turnaj žen v Dauhá
Dvouhra - 2. kolo:
Muchová (ČR) - Sie Su-Wej (Tchaj-wan) 6:2, 6:4
Svitolinová (4-Ukr.) - Ostapenková (Lot.) 6:4, 6:4
Strýcová (ČR) - Blinkovová (Rus.) 6:0, 3:6, 6:0
Mertensová (Belg.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:2, 7:6 (7:3
Bertensová (5-Niz.) - Suárezová (Šp.) 2:6, 6:1, 6:1
Halepová (1-Rum.) - Curenková (Ukr.) 6:2, 6:3
Görgesová (9-Něm.) - Riskeová (USA) 6:1, 6:7 (5:7), 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Džabúrová, Riskeová (Tun./USA) - Peschkeová, Melicharová (1-ČR/USA) 2:6, 6:3, 11:9
Turnaj mužů v Rotterdamu
Dvouhra - 1. kolo:
Džumhur (Bosna) - Tsitsipas (3-Řec.) 6:4, 1:6, 7:5
Medveděv (5-Rus.) - Chardy (Fr.) 7:6 (7:2), 6:2
Fucsovics (Maď.) - Kližan (SR) 7:6 (7:4), 6:4
Tsonga (Fr.) - Fabbiano (It.) 6:1, 6:4
Dvouhra - osmifinále
Shapovalov (Kan.) - Berdych (ČR) 6:4, 6:3
Wawrinka (Švýc.) - Raonic (4-Kan.) 6:4, 7:6 (7:4)
Monfils (Fr.) - Seppi (It.) 4:6, 6:1, 6:3
Turnaj mužů v New Yorku
Dvouhra - 1. kolo:
Istomin (Uzb.) - McDonald (USA) 4:6, 6:2, 6:3
Albot (Mold.) - Karlovič (Chorv.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 7:6 (7:5)
Turnaj mužů v Buenos Aires
Dvouhra - 2. kolo:
Carballes (Šp.) - Sonego (It.) 7:5, 6:1
Pella - Mayer (oba Arg.) 6:4, 1:6, 7:6 (7:5)
Čtyřhra - 1. kolo:
Jebavý, Molteni (4-ČR/Arg.) - Daniel, Marterer (Jap./Něm.) 6:4, 6:2

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner