Hlavní obsah

Dokáže se vrátit mezi elitu? Věřím, že to prolomím, říká odhodlaně tenisová kráska

Dubaj/Praha

O Eugenii Bouchardové je v poslední době v rámci tenisu slyšet čím dál tím méně. Čtyřiadvacetiletá Kanaďanka již několik let hledá formu, se kterou před pěti roky uhranula svět. Nyní si najala věhlasného trenéra a doufá, že letos už bude zase na kurtech zářit. „Věřím, že to prolomím,“ říká odhodlaně bývalá světová pětka.

Foto: Sport.cz

Eugenie Bouchardová se ráda věnuje modellingu

Článek

V osmnácti ovládla Eugenie Bouchardová juniorský Wimbledon. O dva roky později už talentovaná tenistka řádila na okruhu WTA. V roce 2014 si totiž zahrála semifinále na Australian Open i na French Open. Ve Wimbledonu pak dokonce byla ve finále, ve kterém nestačila na Petru Kvitovou. V žebříčku se vyhoupla na paté místo.

Mnoho odborníků v ní vidělo budoucí tenisovou královnu. Jenže přišla zranění a kanadská tenistka se postupně začala žebříčkem propadat. Když byla fit, nedokázala na své úspěchy navázat a často končila už v úvodních kolech. Stále častěji se o ní hovořilo v souvislosti s modelingem a focením.

Tenisová kráska však pořád tvrdila, že tenis je pro ni nejdůležitější. Svou skvělou formu ale stále nenašla. Vystřídala několik trenérů a nedávno ji začal koučovat věhlasný Michael Joyce, který v minulosti spolupracoval třeba s Marií Šarapovovou, nebo Viktorií Azarenkovou. Čtyřiadvacetiletá Bouchardová doufá, že se pod jeho vedením vrátí mezi elitu.

„Spolupracuje se mi s ním velice dobře, máme podobné názory a rozumíme si,“ pochvalovala si tenistka na webu WTA s tím, že jejich vize je založena na agresivitě a fyzičce. „Přípravu vedeme tak, abych byla v dobré kondici, abych dobře podávala a hrála agresivně,“ vysvětlovala nyní devětasedmdesátá hráčka světa.

„Neohlížím se zpátky, ale snažím se pracovat na tom, abych se vrátila do formy, kterou jsem měla před pěti lety. Každý týden se snažím zlepšovat. Věřím, že to prolomím,“ prohlásila Bouchardová, která nyní hraje na turnaji v Dubaji. V prvním kole si poradila s Běloruskou Věrou Lapkovou, ve druhém na ni čeká světová dvojka Simona Halepová.

Reklama

Související témata: