Hlavní obsah

Jsi podvodnice. Měla by ses stydět! Fanoušci zkritizovali českou tenistku za její nesportovní chování

Tak toto si za rámeček určitě nedá. O pořádnou ostudu na kurtu se tentokrát postarala česká tenistka. Renata Voráčová na turnaji v Budapešti v prvním kole čtyřhry zahrála míček hlavou a získala díky tomu bod. Místo toho, aby se přiznala, tak se situaci smála. Od fanoušků to ale za své nesportovní chování po utkání pořádně schytala.

Foto: Profimedia.cz

Renata Voráčová

Článek

O pořádnou ostudu na kurtu se v úterý na turnaji v Budapešti postarala česká tenistka Renata Voráčová. Ta se v prvním kole čtyřhry s parťačkou Georginou Garcíaovou-Pérezovou střetla s australskou dvojicí Arina Rodionovová a Priscilla Honová. První set získaly Češka se Španělkou poměrem 6:3, druhý vyhrály Australanky 6:4.

O vítězkách tak musel rozhodovat super tie-break. Hned v jeho úvodu však došlo k inkriminovanému momentu. Voráčová s Garcíaovou-Pérezovou získaly první bod. Když se hrálo o druhý, míček se odrazil od rámu rakety Voráčové do její hlavy a skončil u soupeřek. Umpirový rozhodčí zahlásil 2:0.

To se samozřejmě Australankám nelíbilo a šly za sudím, Voráčovou žádaly, aby řekla, jak to bylo, avšak česká tenistka se otočila ke své parťačce a smála se. Rodionovovou s Honovou to rozhodilo a prohrály 3:10. Voráčové i Garcíaové-Pérezové pak po utkání u sítě odmítly podat ruku.

Nazlobená Rodionovová se pak k situaci ještě vyjádřila na sociálních sítích. „Takhle jsme hrály s Priscillou Honovou čtyřhru v Budapešti. Tahle holka je skvělá hlavičkářka. Jestli si myslíte, že se ke gólu přiznala, tak to jste vedle,“ napsala Rodionovová. „Doufám, že půjde do postele s dobrými pocity ze sebe sama a z férového vítězství," dodala.

Voráčová, čtyřiaosmdesátá deblistka světa, to pak za své nesportovní chování schytala od fanoušků na sociálních sítích. Mnoho z nich se o ní vyjadřovalo jako o podvodnici. „Hanba Voráčové,“ shodovali se. „Je to od Voráčové naprosto odporné,“ napsal jeden z nich. „Měla by se stydět,“ přidali se další.

Foto: Profimedia.cz

Arina Rodionovová na archivním snímku z turnaje v Nottinghamu.

Reklama