Hlavní obsah

Musím k lékaři, přiznala po finále Kvitová

Má za sebou fantastický vstup do sezony. Petra Kvitová si od začátku roku střihla už pět turnajů, jeden vyhrála, na dalších dvou byla ve finále. Stihla odehrát obří porci 22 zápasů, jen čtyři prohrála. Za to však musí česká hvězda platit hodně nepříjemnou daň. „Musím k lékaři, rozpadá se mi tělo,“ překvapila světová trojka po turnaji v Dubaji, kde došla do finále.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Zklamaná Petra Kvitová ve finále neuspěla.

Článek

Žádná jiná tenistka nevyhrála letos tolik zápasů jako Petra Kvitová. V žebříčku zohledňujícím jen výsledky této sezony je na samotném vrcholu, nestačí na ni ani grandslamová šampionka z Australian Open Naomi Ósakaová.

Fulnecká rodačka však překvapila fanoušky nejen svými výbornými výkony, ale i velmi štíhlou postavou, kterou vyděsila i řadu tenisových expertů. „Je vyhublá na kost. Nevím, jak dlouhodobě zvládne tak velkou zátěž,“ řekla pro iSport.cz před nedávnem bývalá výborná česká tenistka Klára Koukalová. Obavy o zdravotní stav české hvězdy vyjádřil již dříve i legendární Jan Kodeš.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Petra Kvitová a vítězná Belinda Bencicová.

A poslední zprávy moc na náladě nepřidají. Po neúspěšném finálovém mači v Dubaji s Belindou Bencicovou Kvitová novináře zaskočila nečekanou zprávou. „Až se vrátím domů, musím okamžitě za lékařem. Moje tělo se rozpadá,“ říkala dvojnásobná wimbledonská vítězka. Konkrétní problémy, které ji trápí, však neuvedla.

Jak velký zápřah česká hvězda v úvodu sezony prožívá, dokumentují i její další slova. „Potřebuji si nutně pár dní odpočinout. Je to důležité pro mé tělo i mysl. Musím udělat něco jiného a ne jen pořád myslet na tenis,“ přiznala Kvitová.

Česká šampionka však v průběhu turnaje v Dubaji zároveň potvrdila, jak důležitou roli bílý sport v jejím životě hraje. „Tenis je pro mě tenhle týden únikem od jiných věcí, pomáhá mi ze všeho ven,“ přiznala pravděpodobně v narážce na nedávný soud, kdy musela svědčit proti muži, který jí měl v prosinci roku 2016 v jejím bytě vážně pořezat ruku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová postoupila do finále turnaje v Dubaji.Video: sntv

Z probíhající sezony je však nadšená. „Jsem šťastná z toho, jak moc se mi povedl úvod letošního roku. A to mám za sebou teprve dva měsíce. Teď si však chci odpočinout. Doma jsem byla tak jeden týden na začátku roku. Chci vidět své přátelé a užít si trošku pohody,“ dodala česká hvězda.

Psychické i fyzické síly sbírala velká fanynka fotbalové Slavie Kvitová i na pondělním utkání, kdy sešívaní hostili Slovácko. A mohla odcházet spokojená. Její favorité vyhráli přesvědčivě 4:0.

Reklama

Související témata: