Hlavní obsah

Procitl? Měl bych být více disciplinovaný, uznal australský bouřlivák

I když ovládl minulý týden turnaj v Acapulku, fanoušky si na svou stranu rozhodně nezískal. Australský bouřlivák nijak nepřekvapil, když svým chováním během utkání rozčiloval nejen publikum, ale i své soupeře. Po zisku titulu se však Nick Kyrgios nad sebou zamyslel. „Potřebuji být více disciplinovaný,“ prohlásil třiadvacetiletý tenista.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Australský bouřlivák Nick Kyrgios s trofejí pro vítěze turnaje v Acapulcu.

Článek

Nick Kyrgios patří k největším talentům současnosti. To potvrdil i minulý týden na turnaji v Acapulku, kde porazil tři hráče ze světové desítky a dokráčel si pro titul. Avšak i přes tento velký úspěch, středem pozornosti bylo na této akci zase jeho chování, kvůli kterému je tak často kritizován.

Před utkáním s Rafaelem Nadalem se přiotrávil jídlem. Nebylo mu dobře a trápilo ho i lehčí zranění zad. Přesto nad favoritem vyhrál. Fanoušci ho ale vypískali. Nelíbilo se jim, jak se choval. Diskuze s rozhodčím, gesta, nadměrné hecování. To všechno jim vadilo. „Nemá vůbec respekt k soupeři, fanouškům, ani sobě samému,“ prohlásil Nadal, kterého Kyrgios vyváděl z míry třeba i spodním podáním.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Nick Kyrgios dal o sobě v Acapulcu znovu vědět.

Ke zlepšení vztahů mezi ním a fanoušky nedošlo ani v dalším zápase. Ve čtvrtfinále proti Stanislasu Wawrinkovi si odřel ruku a nechal se ošetřit. Diváci ale pro to pochopení neměli. „Co se to děje s těma zk..venýma lidma?“ zachytily Kyrgiose mikrofony. Rozhodčí se ho snažil uklidnit, australský bouřlivák ale na něj vyjel a publikum ho za to opět nenávidělo.

„Asi mi vyhovuje, když jsou fanoušci proti mně. Moje výkony jsou pak lepší,“ prohlásil poté co vyřadil Wawrinku. V semifinále si pak poradil s Johnem Isnerem a ve finále přehrál Alexandera Zvereva. „Cítím se skvěle. Nečekal jsem toho od sebe moc,“ přiznal po zisku pátého titulu Kyrgios na webu ATP.

„Začátek sezony mi úplně nevyšel, ale věřil jsem, že se to zlomí. Myslím si, že to ukazuje, že člověk si musí věřit i v těch chvílích, kdy se mu nedaří. Byl jsem fakt dole a netušil, co bude. Pak přišel tenhle týden a tahle změna,“ vyprávěl šťastný hráč, který se v žebříčku posunul z dvaasedmdesátého místa na třiatřicáté.

Možná, že tento turnaj třiadvacetiletému tenistovi pomůže i v zlepšení jeho chování. Vypadá to totiž, že se nad sebou trochu zamyslel. „Večer před finále jsem si zašel na vodní lyže. To hráč top desítky asi nedělá. Měl bych být více disciplinovaný. Být lepší profesionál. Dělat správné věci. Ani nemám trenéra, možná bych tím měl začít,“ uzavřel Kyrgios.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Při řeči k fanouškům si vítěz turnaje v Acapulcu Nick Kyrgios nasadil i typické mexické sombrero.

Reklama

Související témata: