Hlavní obsah

Vondroušová - Siegemundová 6:4, 7:6Vondroušová v Indian Wells postoupila, Siniaková vypadla

Aktualizováno

Česká tenistka Markéta Vondroušová vstoupila vítězně do turnaje v Indian Wells. Finalistka únorového turnaje v Budapešti v prvním kole porazila Němku Lauru Siegemundovou 6:4, 7:6. Na prestižním kalifornském turnaji naopak skončila Kateřina Siniaková, jež podlehla 5:7, 2:6 ukrajinské kvalifikantce Kateryně Kozlovové.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Markéta Vondroušová na archivním snímku.

Článek

Devatenáctiletá Vondroušová, jež vloni v Indian Wells došla až do osmifinále, získala úvodní set díky jedinému úspěšnému brejku za 45 minut. Druhou sadu vybojovala v tie-breaku, v němž proměnila druhý mečbol a vyhrála 8:6. Její další soupeřkou bude Ruska Darja Kasatkinová, která má na úvod jako 14. nasazená volný los.

„Byl to strašně těžký zápas. Nejen fyzicky, ale hlavně psychicky. Hrála hrozně nepříjemný tenis. Ještě že se mi povedlo vyhrát ve dvou setech," svěřila se Vondroušová na sociálních sítích po úspěšně zvládnutém utkání.

Radost z postupu měl pochopitelně i kouč Vondroušové, byť měl během utkání pochopitelně pořádné nervy. „Je to hodně důležité vítězství proti hodně kvalitní soupeřce. Rozhodlo pár míčů a ty Maky zvládla skvěle," liboval si trenér Jan Hernych.

Už šesté vyřazení v prvním kole v této sezoně musela skousnout Siniaková. Světová deblová jednička prohrála za půldruhé hodiny se 114. hráčkou světa Kozlovovou a nenavázala na předchozí turnaj v Dubaji, kde zaznamenala svou dosud jedinou letošní výhru na WTA Tour.

V Indian Wells se v úvodním kole představí ještě Barbora Strýcová. Přímo do druhého kola byly nasazeny Petra Kvitová a Karolína Plíšková.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 8 359 455 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Vondroušová (ČR) - Siegemundová (Něm.) 6:4, 7:6 (8:6)
Kozlovová (Ukr.) - Siniaková (ČR) 7:5, 6:2
Anisimovová (USA) - Kruničová (Srb.) 6:0, 6:4,
Linetteová (Pol.) - Martičová (Chorv.) 6:3, 4:6, 7:6 (7:5)
Davisová (USA) - Schmiedlová (SR) 7:6 (7:2), 6:2
Čang Šuaj (Čína) - Kužmová (SR) 6:2, 6:4
Kontaová (Brit.) - Parmentierová (Fr.) 6:2, 6:3
Čtyřhra - 1. kolo:
Juraková, Olaruová (Chorv./Rum.) - Melicharová, Peschkeová (4-USA/ČR) 6:2, 4:6, 10:6

Reklama