Hlavní obsah

České tenistky budou o Světovou skupinu bojovat s Kanadou v Prostějově

Praha

České tenistky budou hrát o udržení v elitní Světové skupině Fed Cupu na antuce v Prostějově. Zápas s Kanadou se na centrkurtu Národního tenisového centra Morava uskuteční 20. a 21. dubna. Předprodej vstupenek do hlediště areálu s kapacitou 1200 míst bude zahájen počátkem dubna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České tenistky vyzvou Kanadu v Prostějově

Článek

Hledání místa pro utkání se nezvykle protáhlo. "Najít dva měsíce dopředu na závěr dubna volnou krytou halu bylo s ohledem na hokejovou extraligu takřka nemožné. Proto jsme se po dohodě s kapitánem a hráčkami rozhodli pro antuku v Prostějově na centrkurtu se zatahovací střechou," uvedl v tiskové zprávě Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která střetnutí Fed Cupu organizačně zajišťuje.

"Těšíme se, že se hráčky představí v areálu klubu, ze kterého vzešly naše skvělé reprezentantky v čele s Petrou Kvitovou a Luckou Šafářovou," řekl Černošek.

V nominaci může být i Kvitová

Nominaci kapitán Petr Pála oznámí tradičně deset dnů před losováním, tedy 10. dubna. Do sestavy by se teoreticky mohla vrátit letošní finalistka Australian Open Petra Kvitová, která únorové první kolo vynechala.

Soupeřky můžou mít v nominaci bývalou finalistku Wimbledonu Eugenii Bouchardovou a především letos výborně hrající Biancu Andreescuovou, aktuální semifinalistku turnaje v Indian Wells.

Češky v 1. kole podlehly v Ostravě Rumunsku 2:3 na zápasy a čeká je první baráž od roku 2008. Tehdy se přes Izrael dostaly mezi elitu a od té doby získaly šest titulů během osmi let.

Reklama

Související témata: