Hlavní obsah

Kuděrmětovov - Bouzková 6:2, 6:0Bouzková finále v Mexiku nezvládla a prohrála s Kuděrmětovovou

Indian Wells

Marie Bouzková skončila na turnaji nejnižší kategorie WTA 125K v Guadalajaře těsně pod vrcholem. Česká tenistka uhrála ve finále v Mexiku s Veronikou Kuděrmětovová jen dva gamy a ruské soupeřce podlehla za 61 minut 2:6, 0:6. I tak si ale vylepší maximum ve světového žebříčku, ze 130. se posune na 116. místo.

Foto: Sport.cz

Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou (archivní foto)

Článek

Dvacetiletá Bouzková, která v roce 2014 vyhrála jako první Češka dvouhru juniorek na US Open, držela se soupeřkou krok jen v úvodu. Od stavu 2:1 v prvním setu nezískala už ani hru a zatím nejdůležitější finále v kariéře nezvládla. Z nižších podniků série ITF má ve sbírce jedenáct titulů.

O rok starší Ruska, která na turnaji vyřadila mimo jiné sedmou nasazenou Kristýnu Plíškovou, získala první individuální titul WTA v kariéře.

Česká hráčka neuspěla v Mexiku ani ve finále čtyřhry. Renata Voráčová spolu se Švédkou Cornelií Listerovou podlehly maďarsko-americké dvojici Fanny Stollárová, Maria Sanchezová 5:7, 1:6.

Český pár vypadl v Indian Wells

Krejčíková se Siniakovou stejné soupeřky porazily v třísetovém souboji o čtvrtfinále Australian Open, ale odveta za lednový grandslam v Indian Wells vyšla soupeřkám. Mertensová se Sabalenkovou tak získaly trofej při teprve druhém společném startu.

"V Austrálii jsme spolu hrály poprvé a musely ještě vymyslet spoustu věcí. I tak jsme hrály tři sety proti nejvýše nasazeným. Myslím, že máme potenciál. Byly jsme agresivní na síti a celý turnaj nám vyšel skvěle," řekla Mertensová.

České tenistky loni vyhrály čtyřhru na dvou grandslamech - Roland Garros a Wimbledonu. Do finále v Indian Wells prošly až po obrovské bitvě, v níž odvrátily sestrám Čchan Jüng-žan a Čchan Chao-čching z Tchaj-wanu tři mečboly.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 8 359 455 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Mektič, Zeballos (Chorv./Arg.) - Kubot, Melo (6-Pol./Braz.) 4:6, 6:4, 10:3.
Ženy (dotace 8 359 455 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Mertensová, Sabalenková (Belg./Běl.) - Krejčíková, Siniaková (1-ČR) 6:3, 6:2.
Tenisový turnaj žen WTA 125K v Guadalajaře v Mexiku
(tvrdý povrch, dotace 125 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kuděrmětovová (Rus.) - Bouzková (ČR) 6:2, 6:0.
Čtyřhra - finále:
Sanchezová, Stollárová (USA/Maď.) - Voráčová, Listerová (ČR/Švéd.) 7:5, 6:1.

Reklama