Hlavní obsah

Bláznivou jízdu osmnáctileté tenistky v Indian Wells ocenila i legenda. Zrodila se hvězda, řekl Laver

Lehla si na zem a tvář skryla do dlaní. Vůbec nemohla uvěřit tomu, co dokázala. Biance Andreescuové byla na turnaj v Indian Wells udělena divoká karta. Málokoho by asi napadlo, že tato teprve osmnáctiletá tenistka se stane jeho vítězkou. Kanadská teenagerka všechny šokovala a po senzačním zisku titulu přiznala, že to bylo bláznivé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finále v Indian Wells: Andreescuová - KerberováVideo: sntv

 
Článek

Během finále Bianca Andreescuová nebojovala jen se svou soupeřkou Angelique Kerberovou, ale také s horkem a křečemi. Přesto se však dokázala i v těchto podmínkách vyhecovat k dalšímu famóznímu výkonu. Bývalou světovou jedničku porazila po setech 6:4, 3:6 a 6:4 a mohla se radovat ze svého dosud nejcennějšího titulu v kariéře.

Na turnaj v Indian Wells se přitom tato talentovaná Kanaďanka dostala díky divoké kartě, která jí byla udělena. Od prvního kola své soupeřky drtila, ve čtvrtfinále smetla z kurtu další bývalou světovou jedničku Garbiňe Muguruzaovou, v semifinále si poradila s mnohem zkušenější Elinou Svitolinovou.

Osmnáctiletá tenistka se prostě nezalekla nikoho, ani trojnásobné grandslamové vítězky Kerberové. „Byla to bláznivá jízda,“ přiznala Andreescuová po zisku titulu na webu WTA. „Ztřeštěné. Šílené. To je moje hlavní slovo, jak bych tento turnaj nazvala, “ líčila se smíchem dál.

„Skutečně jako příběh Popelky,“ dodala teenagerka, která byla okamžitě srovnávána s Naomi Ósakaovou, která tady vyhrála senzačně loni. „Naomi tady předvedla něco podobného minulý rok. Teď se to podařilo mně a moje jméno je tady mezi těmi všemi úžasnými šampiony,“ těšilo Andreescuovou, které na začátku sezony patřilo v žebříčku sto padesáté druhé místo.

Po finále v Aucklandu, vítězství v Newport Beach a titulu v Indian Wells se však už vyšvihla na čtyřiadvacátou pozici. Své kolegyni z reprezentace pogratulovali i Eugenie Bouchardová či Denis Shapovalov. Ocenila ji i Victoria Azarenková, Martina Navrátilová a také slavný Rod Laver. „Zrodila se hvězda! Gratulace. Jsi ohromnou bojovnicí,“ napsal legendární tenista na sociální sítě.

Reklama

Související témata: