Hlavní obsah

Beru to jako znovuzrození. Česká hvězda se rozpovídala, jak se změnil její pohled na tenis

Praha

Má ohromnou vůli. To, jak se vrátila na kurty po vážném poranění ruky, ke kterému došlo při přepadení v jejím bytě, je neskutečné. Petra Kvitová už zase dává svým soupeřkám pořádně zabrat, sbírá tituly a v žebříčku se pohybuje na nejvyšších příčkách. Krátce před startem turnaje v Miami se česká tenistka rozpovídala o tom, jak se změnil její pohled na tenis.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Petra Kvitová.

Článek

Tenisu si teď česká jednička po tom všem, co zažila, více váží. „Cením si ho více a možná se u něj ještě více bavím,“ uvedla Kvitová na webu tennisworldusa.org. „Tenis mě vždy bavil a teď už vím, jaké to je být bez něj. Beru to jako znovuzrození. Jsem ráda, že jsem zase schopná dělat to, co mě baví,“ přiznala dvojnásobná grandslamová vítězka.

„Byla to moje velká motivace zvládnout jak ruku, tak normální život. Začínali jsme pomalu s měkkými míčky, žádné tvrdé. Vše šlo správnou cestou,“ líčila s tím, že největší problém jí po zranění dělal forhend. „Bekhend je jednodušší, protože u něj používáte obě ruce. U forhendu však musíte mít velkou sílu v prstech,“ vysvětlovala dál.

Petra Kvitová má vyšší cíle než post světové jedničkyVideo: Sport.cz

Petra Kvitová se nyní připravuje na další turnaj. Po vypadnutí v úvodním kole v Indian Wells začala s tréninkem na prestižní podnik v Miami. Tady loni došla do osmifinále. Letos má v prvním kole volný los, ve druhém narazí budˇ na Řekyni Marii Sakkariovou, nebo na Srbku Olgu Danilovičovou.

Se Sakkariovou ani Danilovičovou se česká hráčka zatím nestřetla. V každém případě ale bude chtít nasazená trojka zase zvítězit a navázat na fantastický začátek sezony, kdy nenašla přemožitelku na turnaji v Sydney, zahrála si finále Australian Open a poté dokráčela i do finále v Dubaji.

Reklama

Související témata: