Hlavní obsah

Australský bouřlivák se pustil do Federera a spol.: Nebudu je uctívat jen proto, že umí dostat míč přes síť

Miami/Praha

Dohromady mají dvaapadesát grandslamových titulů a všichni tři několikrát během kariéry usedli na tenisový trůn. Všichni je obdivují a mají k nim ohromný respekt. Až na australského bouřliváka, Nicka Kyrgiose. Ten podle svých slov nebude uctívat Rogera Federera, Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče jen proto, že dokážou dostat míč přes síť...

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bouřlivák Kyrgios opět v akciVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Na rozdíl od většiny svých kolegů nemá Nick Kyrgios k legendám Rogeru Federerovi, Rafaelu Nadalovi a Novaku Djokovičovi žádný velký respekt. A možná i díky tomu s nimi má jako jeden z mála obdivuhodnou zápasovou bilanci. Dohromady se s nimi střetl dvanáctkrát. Šestkrát se radoval z vítězství Kyrgios, šestkrát slavili výhru jeho soupeři.

Konkrétně. Nejméně se mu zatím dařilo s Rogerem Federerem. S ním se doposud utkal čtyřikrát. Jednou slavil Kyrgios, třikrát dvacetinásobný grandslamový vítěz. S Rafaelem Nadalem je to vyrovnané. Třikrát vyhrál Kyrgios, třikrát antukový král. Novaka Djokoviče, dokázal porazit dvakrát, navíc světová jednička proti němu ještě nezískala ani set.

Foto: Jim Rassol, ČTK/AP

Ostrá slova a divoká gesta, i to je australský tenista Nick Kyrgios.

„Nevím, jak hodně je uctívají ostatní kolegové, ale co se týče mě, tak nehodlám někoho respektovat jen proto, že dokáže přehodit míč přes síť,“ prohlásil Kyrgios na webu deníku The Daily Mail. „To mi opravdu nestačí k tomu, abych je uctíval. Navíc mají pokaždé výhody.“

„Hrají na nejlepších kurtech v těch nejlepších podmínkách,“ vysvětloval třiadvacetiletý Australan. „Je jasné, že tahle trojka pro tenis udělala hodně. Inspiruje miliony lidí po celém světě. Když jsem na kurtu, soupeříme spolu, nesnažím se být jejich kamarádem,“ dodal třiatřicátý hráč světa.

„Stačí odhalit jejich slabiny, dostat je pod tlak a můžete je porazit,“ rozpovídal se o tom, jak na tyto famózní tenisty vyzrát. „Je zřejmé, že Federer je neuvěřitelně talentovaný, a že je nejlepším hráčem všech dob, ale jakmile se zápas dostane k hraničním situacím, unaví ho to,“ řekl Kyrgios o Federerovi.

„Rafa miluje defenzivní styl hry, takže se musíte protlačit přes jeho forhend a správně odhalit, jak daleko stojí,“ uvedl o Nadalovi. „Djokovič má problémy s krátkými míči. Dost nerad chodí na síť. K tomu jeho druhé podání bývá často nestabilní,“ prozradil, čeho využít u Djokoviče.

Australský bouřlivák na sebe v Miami neupozornil jen těmito slovy o legendách, ale také, jak je u něj již obvyklé, i svým chováním. Ve čtyřhře vypadl spolu s Taylorem Fritzem v prvním kole a odnesla to nejen raketa, ale i sudí. „Co je to s tebou? Jsi úplně nemožnej, jsi zas**ná ostuda,“ řval na umpirového rozhodčího a poté rozmlátil raketu.

Jeho výbuch okomentovali nejen odborníci, ale i fanoušci. Australský televizní reportér Tony Jones označil Kyrgiose za sprostého malého spratka, který by měl být za tento další výlev pořádně potrestán. Pokutu pro něj žádají i fanoušci. Vítěz juniorského Australian Open se v Miami ještě představí ve dvouhře. Ve třetím kole porazil Dušana Lajoviče a v osmifinále na něj čeká Borna Čorič.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 15 : 45
20240426T15 : 45:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 45
20240426T15 : 45:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 35
20240426T16 : 35:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová