Hlavní obsah

Hopmanův pohár ustoupí obnovenému Světovému poháru družstev

Letošní ročník tenisového Hopmanova poháru se v Perthu hrál naposledy. Neoficiální mistrovství světa smíšených dvojic, které se konalo od roku 1989, z kalendáře vytlačilo chystané obnovení Světového poháru družstev pod názvem ATP Cup. Ten se bude hrát od příštího roku vedle Perthu i v Brisbane a Sydney. Dnes to potvrdili zástupci Mezinárodní tenisové federace ITF.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Tenisový Hopman Cup, neoficiální mistrovství světa smíšených dvojic, přišel o své místo v kalendáři turnajů.

Článek

Poslední titul v Hopmanově poháru získali v lednu Švýcaři Roger Federer s Belindou Bencicovou, kteří jako první v historii dokázali trofej obhájit. Z českých tenistů ho naposledy vyhráli Petra Kvitová s Tomášem Berdychem v roce 2012.

"Teď u mě převládá smutek, že už (turnaj) v Perthu nebude. A dělám si starosti, kde by se turnaj mohl v budoucnu zase hrát," řekl ředitel Hopmanova poháru Paul McNamee v rozhovoru pro ABC News. ITF v minulosti přislíbila, že s hledáním nového partnerského města pro Hopman Cup pomůže.

Světový pohár tenisových družstev se od roku 1978 hrál v Düsseldorfu. Poslední ročník se uskutečnil v roce 2012. Obnovenou premiéru si odbude příští rok od 3. do 12. ledna.

Mužské týmy z 24 zemí budou hrát ve třech městech, finálový duel bude v prvních třech sezonách hostit Sydney. Tenisté si na odměnách rozdělí 22 milionů dolarů, získají i body do žebříčku ATP.

Reklama

Související témata: