Hlavní obsah

Tenisový rozhodčí zahlásil naprosto nesmyslný aut. Isner uklidňoval fanoušky

Miami/Praha

Tenista John Isner předvedl ukázkové sportovní chování, když během středečního duelu se Španělem Robertem Bautistou uklidňoval rozhořčené publikum tenisového turnaje v Miami. Sudí na umpiru nepochopitelně opravil rozhodnutí čárového. Jednalo se přitom o zcela jasně dobrý míč. Diváci neměli pro chybu hlavního vůbec žádné pochopení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Neuvěřitelný omyl tenisového sudího, hvězda krotila fanouškyVideo: sntv

 
Článek

K situaci došlo ve druhém setu za stavu 4:3 pro Bautistu. Obhájce titulu Isner podal první servis, který zcela prokazatelně dopadl do vyměřeného prostoru. Hlavní sudí ale lajnového opravil a zahlásil aut. Isnerovi se jeho rozhodnutí oprávněně nepozdávalo, a tak nechal celou situaci zkontrolovat jestřábím okem.

Technologie odhalila evidentně dobrý servis a trapas hlavního arbitra byl na světě. Chybovat je lidské, ovšem Mohamed Lahyani se v danou chvíli musel dívat někam úplně jinam, neboť jestřábí oko odhalilo, že míč byl v pořádku o dobrých 30 centimetrů.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Tenista John Isner oslavuje vítězství nad Španělem Robertem Bautistou ve čtvrtfinále turnaje v Miami.

Dvaapadesátiletý sudí se tenistovi omluvil, což Isner přijal a chystal se pokračovat ve hře. Pochopení pro rozhodcovský přešlap ale neměli fanoušci, kteří Lahyaniho mohutně vypískali. Když se situace ani po nějaké chvíli neuklidnila, musel rozvášněné publikum krotit sám Isner.

Celé Hard Rock Stadium nakonec sledovalo Isnerovo úspěšné zdolání přemožitele Novaka Djokoviče Bautisty ve dvou tie-breacích 7-6 (7-1) a 7-6 (7-5). Sen o obhajobě třiatřicetiletého Američana tak může pokračovat. V cestě do finále se devítce světového žebříčku postaví vycházející tenisová hvězda Kanaďan Felix Auger-Aliassime.

Reklama

Související témata: