Hlavní obsah

Plíšková - Halepová 7:5, 6:1Plíšková si zahraje v Miami o titul. Halepové málem nadělila kanára

Miami

Bravo! Česká tenistka Karolína Plíšková si poprvé v kariéře zahraje na turnaji v Miami o titul. V semifinále porazila Simonu Halepovou z Rumunska 7:5, 6:1. Ve finále se utká s čtvrtfinálovou přemožitelkou Petry Kvitové Ashleigh Bartyovou z Austrálie. Plíšková tak připravila Halepovou o možnost stát se opět světovou jedničkou, kterou i nadále zůstane Japonka Naomi Ósakaová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Plíšková vyřadila v Miami Halepovou a zahraje si o titulVideo: sntv

 
Článek

Druhý semifinálový duel byl v Miami kvůli dešti hned dvakrát přerušen a protáhl se do pozdních nočních hodin.

Česká tenistka, která si proti Rumunce alespoň částečně vylepšila negativní bilanci na 3:7, v první sadě hned dvakrát ztratila servis a prohrávala už 3:5, jenže od tohoto stavu takřka přestala chybovat a nadechla se k velkému obratu.

„Začala jsem hrát lépe, více jsem bojovala a byla jsem agresivnější, což se vyplatilo," těšilo tenistku z Loun.

Vyhrála devět gamů v řadě. Za stavu 6:5 v první sadě proměnila při podání Halepové hned první setbol a následně si vypracovala vedení 5:0. Rumunce hrozil potupný kanár, jenže utkání v ten moment opět přerušil déšť.

Po návratu na kurty se podařilo Halepové vyhrát své podání, ale rozjetá Plíšková hned poté zápas doservírovala do vítězného konce.

Teď se může těšit na finále s Bartyovou, s níž má vyrovnanou bilanci 2:2. „S Bartyovou to bude úplně jiný zápas. Konečně tady budu hrát poprvé také ve dne, z čehož jsem nadšená. Ona je skvělá hráčka, dostala se do finále, tak bude určitě hrát perfektní tenis," řekla Plíšková po utkání.

Proti Australance bude útočit na celkově 13. titul z okruhu WTA v kariéře, letos už triumfovala v Brisbane. Pokud ve finále uspěje, sesadí z pozice světové dvojky Kvitovou. V případě porážky se posune ze sedmé na čtvrtou příčku.

Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 9 314 875 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (4-Švýc.) - Anderson (6-JAR) 6:0, 6:
Shapovalov (20-Kan.) - Tiafoe (28-USA) 6:7 (5:7), 6:4, 6:2.
Ženy (dotace 9 035 428 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (5-ČR) - Halepová (2-Rum.) 7:5, 6:1
Bartyová (12-Austr.) - Kontaveitová (21-Est.) 6:3, 6:3

Reklama

Související témata: