Hlavní obsah

Plíšková drtila hvězdnou soupeřku a v žebříčku poletí vzhůru. Halepová byla frustrovaná, říká

Od začátku sezony si drží skvělou formu, kterou může ve svém premiérovém finále v Miami proměnit v titul. V semifinále narazila Karolína Plíšková na prvotřídní soupeřku Simonu Halepovou, s níž má až hrozivě negativní bilanci (nyní snížila na 3:7), ale tentokrát jí málem nadělila kanára. Navíc se vyvarovala obvyklého nešvaru v podobě množství nevynucených chyb a tak se právem může těšit na finále a také na žebříčkový posun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Plíšková vyřadila v Miami Halepovou a zahraje si o titulVideo: sntv

 
Článek

„Myslím, že hlavně ve druhém setu jsem hrála skvěle," pochvalovala si sedmadvacetiletá Češka po vítězství v deštěm přerušované noční bitvě 7:5, 6:1.

V první sadě prohrávala už 3:5, ale zápas totálně otočila devíti vyhranými gamy za sebou. Její šňůru přerušil až déšť za stavu 5:0 ve druhém setu. Po vynucené přestávce pak Halepová alespoň odvrátila hrozbu potupného kanára.

„Samozřejmě, Halepová mohla podle mě hrát lépe. Možná byla trochu frustrovaná z vývoje první sady, kdy se výměny nevyvíjely v její prospěch, zatímco mně se povedlo pár dobrých úderů. Ale tak se to prostě stalo a já jsem šťastná za to, jak jsem hrála," pokračovala Plíšková.

V zápase s obávanou protivnicí si vedla opravdu výtečně. Nasázela 23 vítězných míčů a vyrobila pouze 16 nevynucených chyb.

Předstihne v žebříčku Kvitovou?

Aktuální česká dvojka má za sebou nyní nejvíce vyhraných zápasů (21) v sezoně ze všech hráček na okruhu WTA, na každém turnaji, kde hrála, se dostala minimálně do čtvrtfinále a její tažení se na začátku týdne promítne i do žebříčkového postavení.

V případě vítězství ve finále vystřídá na druhém místě rankingu Petru Kvitovou, pokud prohraje, posune se ze sedmé příčky na čtvrtou.

Foto: Jim Rassol, ČTK/AP

Karolína Plíšková si zahraje v Miami finále

Od sobotního finálového duelu (začíná v 18 hodin, podrobná on-line reportáž na Sport.cz) s Australankou Ashleigh Bartyovou čeká úplně jiný zápas, než dosud v Miami zažívala.

„Bartyová má podle mě úplně jiný styl než holky, s nimiž jsem tu zatím hrála. Chodí si pro vítězné míče. Zároveň často využívá bekhendový slajs. Také výborně podává, má dobrý pohyb po kurtu a hře velmi dobře rozumí. Nebude to tedy jen o mně, jako to bývalo v předchozích zápasech. Budu muset akceptovat, když se jí bude dařit. Vím ale, že ji můžu porazit," řekla Plíšková o finálové soupeřce, s níž má vyrovnanou bilanci 2:2.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner